ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΤΕ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ – ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΑΣ  ΕΥΚΟΛΑ

Η ΕΠΙΛΟΓΙΣΤΙΚΗ στην Κοζάνη παρέχει ολοκληρωμένες και αξιόπιστες  λογιστικές και φορολογικές υπηρεσίες σε επιχειρήσεις, εποπτεία του Λογιστηρίου, πλήρη τήρηση των λογιστικών βιβλίων, έγκαιρες και έγκυρες λύσεις σε περίπλοκες και σύνθετες λογιστικές και φορολογικές υποθέσεις. Η ΕΠΙΛΟΓΙΣΤΙΚΗ διαθέτει όλη την απαραίτητη υποδομή σε τεχνικό και ανθρώπινο δυναμικό για την γρήγορη και επιτυχή υποστήριξη και αντιμετώπιση των εκατοντάδων εμποδίων και προβλημάτων που καθημερινά αντιμετωπίζει ο φορολογούμενος πολίτης στις σχέσεις του με τις υπηρεσίες του Δημοσίου.

Πλέον, μια νέα υπηρεσία TAX services έχει ξεκινήσει στην ΕΠΙ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ, μέσα από τη λειτουργία ενός Κέντρου Εξυπηρέτησης Φορολογικών Υπηρεσιών, που αφορά την έκδοση παραβόλων, εξυπηρέτηση φορολογικών υποθέσεων , δηλώσεις πόθεν έσχες , μισθωτήρια, εξωδικαστικός συμβιβασμός δανείων κ.α. Μπορείτε ακόμη και να κάνετε μια αίτηση για κάποιον που θέλει να συμμετάσχει σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ!

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στο ράδιοΛόγος και τον Λύσανδρο Ρήγα ο Σιαμπανόπουλος Αντώνης, λογιστής – φοροτεχνικός: “Η ΕΠΙ Λογιστική δραστηριοποιείται στον χώρο των λογιστικών και φοροτεχνικών υπηρεσιών πάνω από 20 χρόνια . Στα πλαίσια των ποιοτικών υπηρεσιών που προσπαθούμε να προσφέρουμε στον κόσμο , επεκταθήκαμε εδώ και 2-3 μήνες σε μια νέα υπηρεσία, που είναι συνδεδεμένη με τις ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί με την αυτοματοποίηση των υπηρεσιών, μέσα από το σύστημα Taxis”.

Επειδή ο κόσμος δεν έχει τη δυνατότητα να έχει άμεση πρόσβαση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες , το γραφείο της ΕΠΙ Λογιστική έφτιαξε τη νέα υπηρεσία, που απευθύνεται στο πλατύ κοινό. Όχι μόνο στις επιχειρήσεις, αλλά και στο ευρύτερο κοινό, ώστε ο καθένας να μπορεί να έρθει στο γραφείο και με ένα μικρό σχετικά κόστος να μπορεί να εξυπηρετηθεί στην καθημερινότητά του. Αυτό μπορεί να αφορά αιτήσεις για  επιδόματα (παιδιών, θέρμανσης, κοινωνικής αλληλεγγύης) . Επίσης, υποβολές συμφωνητικών, δηλώσεις ακατάσχετου τραπεζικού λογαριασμού, ρυθμίσεις στην εφορία και εκατοντάδες άλλα πράγματα που πρέπει να κάνει ηλεκτρονικά ο φορολογούμενος . Η ΕΠΙ λογιστική δίνει αυτή τη δυνατότητα σε όλους τους συμπολίτες, με ένα μικρό κόστος.

Αυτή η υπηρεσία έχει θετική ανταπόκριση, ενώ αρκετός κόσμος κάνει χρήση το διάστημα αυτό της υπηρεσίας για τους δασικούς χάρτες, με τις ημερομηνίες να “τρέχουν” αυτό το διάστημα, κάνοντας αντιρρήσεις για το εν λόγω θέμα. Ακόμη και για μια αίτηση που θα κάνει κάποιος για τον ΑΣΕΠ, αν κάποιος έχει αμφιβολία για τα χαρτιά και την αίτηση, η εμπειρία που διαθέτει η ΕΠΙ λογιστική στα εν λόγω ζητήματα, μπορεί να βοηθήσει κάποιον ώστε να κάνει έγκαιρα και σωστά την αίτησή του.

Μεγάλος προβληματισμός για τις πληρωμές του ΕΝΦΙΑ

Εντωμεταξύ μεγάλο προβληματισμό έχει προκαλέσει στο ευρύ κοινό το θέμα της καταβολής φόρων για τα ακίνητα, με τον περίφημο ΕΝΦΙΑ, η πληρωμή του οποίου έχει ήδη ξεκινήσει. “Ο ΕΝΦΙΑ ήταν ένας προσωρινός φόρος και πλέον έγινε μόνιμος και όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός, τον θεωρεί δίκαιο , συνδέοντάς τον με όσους έχουν μεγάλα περιουσιακά στοιχεία. Ωστόσο, πάντα υπήρχε φόρος για μεγάλες περιουσίες και η αδικία του φόρου είναι η διεύρυνση φορολογικής βάσης των ακινήτων και φορολογούνται οι πάντες”, τόνισε ο ίδιος.

Παρά τις υποσχέσεις, έγιναν κάποιες αλλαγές που επιβαρύνουν την κατάσταση, σημειώνει ο ίδιος, λέγοντας πως “αντί να έχουμε ελαφρύνσεις έχουμε επιβαρύνσεις”. Ο κόσμος πλέον, απογοητεύεται και αυτό είναι λυπηρό, συμπληρώνει ο ίδιος. Εντωμεταξύ οι δόσεις της εφορίας συνεχίζονται, τα τέλη κυκλοφορίας αναμένεται να είναι αυξημένα για φέτος και η οικονομική κατάσταση συνεχίζεται…

Β.Σ.