Υλικά (για 4 άτομα)

1 πακέτο μακαρόνια επιλογής μας (500 γρ.)

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε φέτες

1 Κλωνάρι μικρό σέλινο ή σέλερυ

1/2 ματσάκι μαιδανό

1 κολοκυθάκι κομμένο σε κύβους

1 μελιτζάνα κομμένη επίσης σε κύβους

1 μανιτάρι κομμένο σε φέτες

1 κουταλιά του γλυκού πελτέ ντομάτας

1 ντομάτα φρέσκια τριμμένη στον τρίφτη

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

Αλάτι, πιπέρι, κύμινο, θυμάρι, εστραγκόν

100 γρ. Λευκό κρασί ,Ελαιόλαδο

makaronia

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο που έχουμε θερμάνει σοτάρουμε το κρεμμύδι μας, την πιπεριά, το κολοκυθάκι το μανιτάρι και τη μελιτζάνα.

Αλατίζουμε από λίγο σε όλα τα στάδια του μαγειρέματος

Χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά

Μόλις “μαραθούν” σοτάρουμε και το σκόρδο, το σέλινο και τον πελτέ να μας βγάλουν τα αρώματα

Σβήνουμε με το κρασί μας και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τη φρεσκοτριμμένη ντομάτα

Προσθέτουμε και τα μυρωδικά μας και αφήνουμε να πάρει μια βράση σε πολύ χαμηλή φωτιά για να χυλώσει και να πάρει τη γεύση απο όλα τα λαχανικά και τα μυρωδικά (ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε και λίγο νερό)

Στο τέλος ρίχνουμε το μαιδανό ψιλοκομμένο

Καλό θα είναι να αναμείξουμε τα μακαρόνια μέσα στη σάλτσα για να τραβήξουν γεύση μέσα τους από τη σάλτσα

Επίσης για να γίνει αυτό πρέπει να τα έχουμε βρασμένα “Αλ Ντέτε” (2 λεπτά λιγότερο βρασμένα από τον αναγραφόμμενο χρόνο μαγειρέματος που έχει η συσκευασία) και να έχουμε κάνει την παρασκευή της σάλτσας σε κατσαρόλα για να αναμειχθούν ομοιόμορφα…

Πρέπει επίσης να κρατήσουμε μισό ποτηράκι από νερό που βράσαμε τα μακαρόνια και να το προσθέσουμε όταν γίνει η ένωση των ζυμαρικών με τη σάλτσα. Αυτό θα βοηθήσει πολύ στο να έχει η σάλτσα μας ωραία υφή αλλά και γεύση…