Ποτέ μου δεν κατάλαβα γιατί αρκετοί άνθρωποι δεν τρώνε ή δεν τους αρέσουν οι μπάμιες. Πρόκειται για ενα θρεπτικότατο τρόφιμο με πολλαπλά οφέλη στην υγεία μας. Είναι πλούσιες σε βιταμίνη C, ιχνοστοιχεία, φυλλικό οξύ, κυστίνη, αμοινοξέα, ιχνοστοιχεία και άλλα πολλά. Επίσης αξίζει να σημειωθεί πως έχουν ελάχιστες θερμίδες (33 ανά 100 γραμ.). Θα δούμε πως μπορούν να γίνουν μια εύγευστη σαλάτα μήπως και τις εντάξουμε στο διαιτολόγιο μερικών.

Υλικά

100 γρ. μπάμιες

3 λιαστές ντομάτες κομμένες λωρίδες

1/2 άσπρο κρεμμύδι κομμένο σε λωρίδες

Δυόσμο ψιλοκομμένο

1 γεμάτη κουταλιά της σούπας Τουλουμίσιο

Για το ντρέσινκ

6 κουτ. ελαιόλαδο

2 κουτ. μέλι

3 κουτ. βαλσάμικο ξύδι

Λίγο αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

Για το ντρέσινγκ χτυπάμε στο μούλτι όλα τα υλικά

Για τη σαλάτα

Βράζουμε σε ζεστό νερό τις μπάμιες για 5 λεπτά. Έπειτα τις σουρώνουμε και τις κρυώνουμε κάτω απο τρεχούμενο κρύο νερό. Έτσι σταματάμε το βρασμό τους και τους δίνουμε και ένα έντονο πράσινο χρώμα.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας με όσο ντρέσινγκ χρειαζόμαστε και σερβίρουμε με μια κουταλιά τουλουμίσιο στην κορυφή της σαλάτας.