ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ

– Παράλληλα δεκάδες εγγράφηκαν ως δωρητές μυελού των οστών!

Δεκάδες ήταν οι φοιτητές του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών Κοζάνης “Γέφυρα Ζωής”, στην καθιερωμένη εξόρμησή του για δωρεά αίματος και εγγραφής δωρητών στο μητρώο μυελού των οστών.

Η Εθελοντική Αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε με την πολύτιμη συμβολή των τμημάτων αιμοδοσίας του Μποδοσάκειου & Μαμάτσειου Νοσοκομείου.  Παράλληλα, ο Σ.Ε.Α. Κοζάνης «Γέφυρα Ζωής» σε συνεργασία με το Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των  Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ) πήρε  δείγμα σάλιου απ’ όσους επιθυμούν να γίνουν δωρητές μυελού των οστών.

Οι φοιτητές από νωρίς το πρωί γράφτηκαν στο μητρώο δωρητών, και περίμεναν υπομονετικά τη σειρά τους για να δώσουν αίμα, ενώ η διαδικασία θα ακολουθηθεί μέχρι και τις 8 το βράδυ, οπότε και αναμένεται οι δωρητές να ξεπεράσουν τους 80 σε αριθμό.

Το μεγάλο ευχαριστώ του προς όλα τα παιδιά για το κουράγιο που δίνουν στο σύλλογο, τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου “Γέφυρα Ζωής” Θεόδωρος Τσαουσίδης, λέγοντας πως: “Η νέα γενιά αποδεικνύει με τις πράξεις τους ότι αγαπούν τον συνάνθρωπο, δίνοντας αίμα και δείγμα σάλιου για δωρητές μυελού των οστών. Στο ΤΕΙ κάνουμε δύο ολοήμερες αιμοδοσίες το χρόνο και μια ακόμη πρωινή και βλέποντας το ενδιαφέρον των φοιτητών θα διοργανώσουμε και τρίτη ολοήμερη αιμοδοσία, γιατί δεν προλαβαίνουμε να καλύψουμε την μεγάλη προσέλευση των παιδιών”, είπε χαρακτηριστικά, λέγοντας πως είναι το μέλλον και η ελπίδα.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του συλλόγου αιμοδοτών του ΤΕΙ Ευστάθιος Λαζαρίδης, τόνισε πως οι φοιτητές ανταποκρίνονται θερμά στο κάλεσμα του συλλόγου και οι ίδιοι ευελπιστούν σε όσο το δυνατόν πιο μεγάλη συμμετοχή. “Στη φύση μας είναι να προσφέρουμε και μέχρι στιγμής είμαστε ευχαριστημένοι από την προσέλευση και την ανταπόκριση του κόσμου”, σημείωσε.

Η επόμενη αιμοδοσία θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη 20/3 στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, ενώ είναι σε συζητήσεις για την ίδρυση μιας εθελοντικής ομάδας σε συνεργασία με το ΤΕΙ, για τους φοιτητές και του Πανεπιστημίου, όπως τόνισε ο εκπρόσωπος του ΑΕΙ Ηλίας Τέζας.


Β.Σ.