ΣΤΟΧΟΣ Η ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΕΧΡΙ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΝΑ ΒΓΕΙ ΝΙΚΗΤΗΣ

O Ιατρικός Σύλλογος Κοζάνης αναλαμβάνει άμεσα πρωτοβουλίες για την ουσιαστική υποστήριξη του μικρού Αλέξανδρου, συντονίζοντας τις δράσεις φορέων και συλλόγων που συνδράμουν στον αγώνα του μικρού μαχητή, στο ταξίδι του για την Αμερική προκειμένου να επιστρέψει νικητής της ζωής.

Για τη συνάντηση Τοπικών Φορέων καθώς και Συλλόγων που συγκάλεσε για το μεσημέρι της Παρασκευής στα γραφεία του ο Ιατρικός Σύλλογος Κοζάνης ευρεία συνάντηση της περιοχής, για την δημιουργία μιας μεγάλης συμμαχίας αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, που θα αγκαλιάσει τον άτυχο συμπολίτη μας και την οικογένειά του, διασφαλίζοντας την αξιοπρέπεια, την ελπίδα και το αναφαίρετο δικαίωμα στην Υγεία, μίλησε στο ράδιοΛόγος και τον Λύσανδρο Ρήγα ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χαράλαμπος Τσεβεκίδης.

“Όλες οι σκέψεις που γίνονται ,πηγάζουν από την πρωτοφανή κινητοποίηση ενίσχυσης της οικογένειας του μικρού Αλέξανδρου. Είναι σημαντικό να υπάρχουν οι δράσεις ατομικά, αλλά καλύτερο θα ήταν να συντονιστούν οι δράσεις, ώστε να μπορέσει να δράσει πολλαπλασιαστικά στην οικογένεια και να μπορέσει να πραγματοποιηθεί αυτό το ταξίδι και να γυρίσει πίσω ο Αλέξανδρος γερός και δυνατόςΠήραμε την πρωτοβουλία να καλέσουμε φορείς της πόλης καθώς και τοπικά σωματεία , ώστε να υπάρξει συντονιστικό όργανο για να διαχειριστεί το θέμα και επειδή δυστυχώς μπορεί να υπάρξουν και άλλοι μικροί Αλέξανδροι , να μπορούμε να λειτουργούμε λίγο γρηγορότερα και να βοηθάμε τους συνανθρώπους μας”, σημείωσε χαρακτηριστικά.
Στη συνάντηση προσκαλέστηκαν οι πάντες, φορείς, εκκλησία, περιφέρεια, δήμος, σύλλογοι, ιδιώτες  και στόχος είναι ο συντονισμός ώστε να βρεθεί η βέλτιστη λύση για την εν λόγω περίπτωση, αλλά και όποια άλλη προκύψει μελλοντικά, σημείωσε ο κ. Τσεβεκίδης.

“Οι ανάγκες της κοινωνίας μας ωθούν να δημιουργήσουμε κάποια πράγματα. Κάπως έτσι δημιουργήθηκαν επίσης το Κοινωνικό Ιατρείο, και ελπίζουμε η οργανωμένη πολιτεία να μπορεί να βοηθήσει. Οι έλληνες μπορούμε οργανωμένα να στείλουμε ένα μήνυμα προς τον συνάνθρωπο”, είπε με νόημα ο κ. Τσεβεκίδης . Μάλιστα , ανέφερε πως για την εν λόγω περίπτωση, ήδη ενεργοποιήθηκε η AHEPA Κοζάνης και έχουν γίνει επαφές με την Αμερική, κινητοποιήθηκε ο Ερυθρός Σταυρός, αλλά και το Κληροδότημα του Μαματσείου που προτίθεται να πληρώσει τα πρώτα χρήματα (30.000 ευρώ) για τον μικρό Αλέξανδρο. Επίσης, θα ακολουθήσουν και εκδηλώσεις πολιτιστικού χαρακτήρα, με τα έσοδα να δοθούν στον ιερό αυτό σκοπό. Η ροή προσφορών είναι ικανοποιητική και όπως λέει ο κ. Τσεβεκίδης, ο πατέρας του μικρού Αλέξανδρου εκτιμάει απεριόριστα την συμπαράσταση της τοπικής κοινωνίας σε αυτόν τον μαραθώνιο που έχει να αντιμετωπίσει, μέχρι ο Αλέξανδρος να βρει νικητής, με στόχο μια συνεχόμενη υποστήριξη της οικογένειας.

Β.Σ.