ΟΜΟΡΦΗ ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ, ΣΥΛΛΟΓΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ, Δ/ΝΣΗ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Με μηνύματα κατά του φασισμού και του ναζισμού  πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής ανήμερα της επετείου για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, η μουσική εκδήλωση του μουσικού σχολείου Σιάτιστας στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου. Διοργανωτές ήταν η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Π.Ε. Κοζάνης, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης και το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας Κωνσταντίνος και Ελένη Παπανικολάου”.
Οι μαθητές μέσα από παρουσιάσεις ιστορικών στοιχείων για την εποχή εκείνη, αλλά και τραγούδια, μετέφεραν τα δικά τους μηνύματα, κατά του φασισμού. Για τα επίκαιρα προτάγματα του Πολυτεχνείου και στις ημέρες μας, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Φώτης Κεχαγιάς, ευχόμενος να ξεπεραστεί η κρίση με τη νέα γενιά να πρωτοστατήσει στους αγώνες που έρχονται.

Αναφερόμενος στην 17η Νοεμβρίου, ημέρα ορόσημο στον αγώνα για την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη χώρα , ο πρόεδρος του συλλόγου υπαλλήλων Δημήτρης Καραθανάσης, είπε πως με την εκδήλωση αυτή τιμάται ο αγώνας όσων πίστεψαν και πάλεψαν σε δύσκολους καιρούς, χωρίς να επιτρέψουν να καπηλευθεί κανείς τον αγώνα τους, για κοινά ιδεώδη , κοινές αρχές και αξίες, όπως η Δημοκρατία, η παιδεία και η αξιοπρεπή διαβίωση. “Οι κοινωνίες προχωράνε, και αν χρειαστεί μπορούν να έρθουν σε ρήξη με κάθε πολιτική”, είπε χαρακτηριστικά.

Η διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Βασιλική Βόντσα σημείωσε πως η επέτειος αυτή ξεχωρίζει για τον αγώνα των φοιτητών για ένα καλύτερο μέλλον, ενώ ο διευθυντής του σχολείου ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στην εκδήλωση.

Οι μαθητές έκαναν με τον δικό τους τρόπο μια αναδρομή στην επέτειο του Πολυτεχνείου , ενώ ξεχώρισαν για τη μουσική που παρουσίασαν. Επίσης, στην εκδήλωση παρουσιάστηκε και το βραβευμένο σε μουσικό διαγωνισμό τραγούδι ” Χώρα Ελλάδα μας γλυκιά”, σε σύνθεση του καθηγητή μουσικής  του σχολείου Νίκου Ντόνα .

Β.Σ.