Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΛΕΥΚΟΒΡΥΣΗΣ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

– Το μήνυμα των αθλητριών για να γεμίσει η Κοζάνη το Κλειστό της Λευκόβρυσης

Έτοιμες να δώσουν τη μεγάλη μάχη για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2019 είναι οι ελληνίδες μπασκετμπολίστριες της Εθνικής μας ομάδας, που θα αντιμετωπίσουν στις 5 το απόγευμα της Τετάρτης στο κλειστό της Λευκόβρυσης τις αθλήτριες της Μεγάλης Βρετανίας. Τόσο ο προπονητής όσο και οι παίκτριες δηλώνουν έτοιμες για τη μεγάλη πρόκριση, δηλώνοντας πως θα αγωνιστούν για την ομάδα και το εθνόσημο, καλώντας παράλληλα τον κόσμο της Κοζάνης να δώσει δυναμικό “παρών” στο γήπεδο, αποτελώντας τον πέμπτη δυνατό παίκτη από την κερκίδα!

Ειδικότερα, όπως τόνισε στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου που δόθηκε για τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο προπονητής της Εθνικής μας Ομάδας Μπάσκετ Κώστας Κεραμιδάς : “Η τέταρτη θέση στο προηγούμενο πανευρωπαϊκό μας έδωσε τη δυνατότητα να αποφύγουμε ένα μεγαθήριο. Από την άλλη, δεν είμαστε ούτε γίναμε ξαφνικά μεγαθήριο. Η Μεγάλη Βρετανία είναι πολύ καλή ομάδα, έχει 4 παίκτριες που παίζουν σε επίπεδο ευρωλίγκα και μια από αυτές παίζει στο WNBA, στην Αμερική. Όλες οι παίκτριες είναι αξιόλογες, και είναι μια ισχυρή ομάδα. Το ματς είναι πολύ δύσκολο, αλλά αυτή η εθνική είναι ομάδα, τα δίνει όλα στο γήπεδο και αυτό είναι το βασικότερό μας όπλο”.

Από την πλευρά της η παίκτρια της Εθνικής ομάδας Κατερίνα Σωτηρίου , κάλεσε τον κόσμο να γεμίσει το γήπεδο, λέγοντας πως: “Ο πήχης ανέβηκε μετά την πολύ καλή παρουσία τους μέχρι τώρα, αλλά ό,τι έγινε το καλοκαίρι πέρασε στην ιστορία και τώρα ξεκινάει ένας νέος αγώνας. “Μας δίνεται η ευκαιρία να διεκδικήσουμε τη συμμετοχή μας σε κάτι τόσο αξιόλογο. Είναι πολύ σημαντική η παρουσία του κόσμου στο αυριανό ματς. Η θετική σας ενέργεια και η στήριξη. Εμείς θα δώσουμε την ψυχή μας, να αντιμετωπίσουμε ότι προκύψει για να διεκδικήσουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε πάρα πολύ”.

Την ευχή η Κοζάνη να είναι γούρικη για τα κορίτσια της εθνικής ομάδας εξέφρασε ο πρόεδρος του ΟΑΠΝ Γιάννης Ιωαννίδης, λέγοντας πως το κλειστό της Λευκόβρυσης είναι ένα στολίδι  και κάλεσε όλο τον κόσμο από τη Δυτική Μακεδονία να δώσει το “παρών” στον αγώνα. Παρόμοιο κάλεσμα και από τον αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Ηλία Κάτανα, ο οποίος τόνισε πως η Κοζάνη όπως η εθνική ομάδα, έχει ανεβάσει τον πήχη. Καλωσόρισε την έλευση του αγώνα και ευχήθηκε να γίνει γνωστή η πόλη σε όλη την Ελλάδα για παρόμοιες διοργανώσεις. Την αρτιότητα του γηπέδου, που είναι ένα από τα λίγα γήπεδα πανελλαδικά τέτοιων προδιαγραφών, επεσήμανε ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Παναγιώτης Τσακρώνης, ενώ την ευχή να έρθουν κι άλλοι τέτοιοι αγώνες στην Κοζάνη εξέφρασε ο Λάζαρος Σαββίδης από την ΕΚΑΔΥΜ. Ένας από τους μεγάλους χορηγούς του αγώνα είναι η ΔΕΗ.


Β.Σ.