Προχωρά το καταστατικό μεταξύ Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονία και Επιμελητηρίου Κοζάνης για τη δημιουργία Αστικής Μη κερδοσκοπικής Εταιρείας στο Εκθεσιακό Κέντρο των Κοίλων . Μέτοχος θα είναι η Περιφέρεια με 60% και το ΕΒΕ με 40%.Το νέο καταστατικό θα εγκριθεί από το Υπουργείο και από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Στον πάνω όροφο του Εκθεσιακού θα στεγαστεί κατά πάσα πιθανότητα η θερμοκοιτίδα επιχειρήσεων με πρόγραμμα 2εκ του ΕΣΠΑ και στον κάτω θα λειτουργήσει το εκθεσιακό -συνεδριακό κέντρο. Παράλληλα έχουν ήδη δεσμευτεί 80.000 ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου.

Την ίδια στιγμή για μελλοντικές επενδύσεις του γερμανικού ομίλου PRODYNA στην Κοζάνη ενημερώθηκε με επιστολή το Επιμελητήριο Κοζάνης και ειδικότερα για την εγκατάσταση της θυγατρικής της εταιρείας exciting στο Εκθεσιακό Κέντρο της Κοζάνης. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην γρήγορη και αποτελεσματική εφαρμογή ψηφιακών λύσεων επιχειρήσεων , ουσιαστικά παρέχει την τεχνολογία για υποστήριξη τηλεφωνικών κέντρων και πληροφοριακών συστημάτων. Εκπρόσωποι της παραπάνω εταιρίας θα έρθουν το επόμενο διάστημα στην περιοχή για να διερευνηθεί η πρόταση του ομίλου για ενοικίαση του Εκθεσιακού Κέντρου, ο οποίος μπορεί να προσφέρει και 200 θέσεις εργασίας στην περιοχή.

Ιωάννα Παπαδημητρίου