Ο Εξαφανισμένος Φάκελος (2018) σε σκηνοθεσία Ερίκ Ζονκά

Ο Ντάνυ, έφηβος γιος της οικογένειας Αρνώ, εξαφανίζεται. Ο Φρανσουά Βισκόντι (Βενσάν Κασέλ), ένας έμπειρος μα καταπονημένος ντετέκτιβ της αστυνομίας, αναλαμβάνει την υπόθεση και ξεκινά τις έρευνες για τον αγνοούμενο νεαρό, όμως ταυτόχρονα μοιάζει απρόθυμος να ασχοληθεί με τον δικό του 16χρονο γιο, Ντενί. Ο Γιαν Μπελαίλ (Ρομέν Ντιρίς), πρώην καθηγητής του Ντάνυ, όταν μαθαίνει για την εξαφάνιση, δείχνει έντονο ενδιαφέρον και προσφέρεται να συνεισφέρει στις έρευνες της αστυνομίας. Όμως, καθώς η υπόθεση οδηγείται προς μια λύση, τίποτα δεν είναι όπως μοιάζει…

*ΕΡΤ1, Κυριακή 07/08 στις 00.15

Στην Πυρά (2020) σε σκηνοθεσία Δάφνης Χαριζάνη

Η Rojda είναι κουρδικής καταγωγής, αλλά ζει στην Γερμανία και εργάζεται ως επαγγελματίας στρατιώτης. Η απόφασή της να λάβει μέρος εθελοντικά σε μια αποστολή εκπαίδευσης Κουρδισσών μαχητριών του Ιράκ, εκπλήσσει τους συναδέλφους της, που αγνοούν ότι ο πραγματικός λόγος της συμμετοχής της είναι η αναζήτηση της χαμένης αδερφής της.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 07/08 στις 22.00

Ηλεκτρικός Κύκνος (2019) σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη

Υποτίθεται ότι τα κτίρια δεν κουνιούνται. Αυτό δεν ισχύει για το κτίριο της Λεωφόρου Λιμπερταδόρ 2050. Μια περίεργη ναυτία αποσυντονίζει τους κατοίκους. Όσοι ζουν στους επάνω ορόφους, φοβούνται ότι θα πέσουν. Αυτοί που μένουν από κάτω φοβούνται ότι θα πνιγούν.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 07/08 στις 23.30

Το Θαύμα Της Θάλασσας Των Σαργασσών (2019) σε σκηνοθεσία

Σύλλα Τζουμέρκα Ένας μυστηριώδης θάνατος γίνεται αφορμή για το άνοιγμα ενός άγριου κύκλου βίας. Μια αστυνομικός και μια εργάτρια σε εργοστάσιο χελιών, που μέχρι χθες αγνοούσαν η μια την ύπαρξη της άλλης, βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα. Ωστόσο, η συνάντησή τους μπορεί να σηματοδοτήσει τη σωτηρία τους.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 07/08 στις 00.15

Πως Να Ξεφορτωθείς Μια Μαμά (2017) σε σκηνοθεσία Franziska Buch

Όταν η πάμφτωχη πια διάσημη πρώην σοπράνο Ανελίζε Μπέρενς αναγκάζεται να εγκαταλείψει το σπίτι της και αφού καταρρέει σε μία υπόγεια διάβαση αναζητώντας καταφύγιο να κοιμηθεί, μαθαίνει στο νοσοκομείο ότι έχει όγκο στον εγκέφαλο και χρειάζεται 24ωρη παρακολούθηση. Παρόλο που δεν έχουν καμία απολύτως επαφή μεταξύ τους, θα την φιλοξενήσει η κόρη της, όμως εκείνη έχει κλείσει χριστουγεννιάτικες διακοπές με την οικογένειά της στην Ταϊλάνδη και η μόνη λύση είναι να πάρει τη μητέρα της μαζί. Εκεί μέσα από διάφορες περιπέτειες, οι δυο τους θα έρθουν πιο κοντά και θα ανακαλύψουν πράγματα η μία για την άλλη, αλλά και για τον εαυτό τους.

*ΕΡΤ3, Κυριακή 07/08 στις 22.30

Όταν Λείπει Η Γάτα (1962) σε σκηνοθεσία Αλέκου Σακελλάριου

Η οικογένεια του εφοπλιστή Ζέμπερη φεύγει για μια μικρή κρουαζιέρα. Το υπηρετικό προσωπικό μένει στο σπίτι και βρίσκει ευκαιρία να γνωρίσει τη «μεγάλη ζωή». Ένας πλούσιος θαμώνας του κέντρου στο οποίο πηγαίνουν να διασκεδάσουν, γοητεύεται από την καμαριέρα Έλλη. Πεπεισμένος ότι πρόκειται για την κόρη του εφοπλιστή, παριστάνει έναν διάσημο τραγουδιστή για να την κατακτήσει. Στο μεταξύ, ο πραγματικός τραγουδιστής βρίσκεται στο κρουαζιερόπλοιο και ερωτεύεται την αληθινή κόρη του εφοπλιστή. Μετά την επιστροφή της οικογένειας στο σπίτι συμβαίνουν ευτράπελα και συνεχείς παρεξηγήσεις.

*ERT WORLD, Κυριακή 07/08 στις 19.30 & 01.30

Κακός Ψυχρός Και Ανάποδος (1969) σε σκηνοθεσία Ερρίκου Θαλασσινού

Ένας αφελής καφετζής από την επαρχία, ο Θύμιος Παπαχατζής, φτάνει στην Αθήνα να ζητήσει δανεικά από τον δίδυμο αδελφό του τον Κώστα, έναν πολύ γνωστό ηθοποιό, ώστε να μπορέσει να παντρευτεί την Παγώνα, την κόρη του κοινοτάρχη. Την ώρα που ο Θύμιος μπαίνει στο θέατρο, ο Κώστας λιποθυμά επί σκηνής και η παράσταση διακόπτεται. Οι υπεύθυνοι του θεάτρου πανικοβάλλονται, αλλά παρατηρούν κατάπληκτοι την απίστευτη ομοιότητα των δύο αδελφών και βγάζουν άρον-άρον τον Θύμιο στη σκηνή. Ο γιατρός συστήνει στον Κώστα ξεκούραση, απόλυτη ηρεμία κι εντατική θεραπεία, ο δε Θύμιος αναγκάζεται εκ των πραγμάτων να πάρει τη θέση του αδελφού του και να κουμαντάρει τα πάντα: από τα οικονομικά μέχρι και τα συζυγικά προβλήματά του. Φυσικά, εξοικονομεί και τα απαραίτητα χρήματα που του χρειάζονται για το γάμο του με την Παγώνα.

*ERT WORLD, Κυριακή 07/08 στις 00.00

Κορίτσια Στον Ήλιο (1968) σε σκηνοθεσία Βασίλη Γεωργιάδη

Ένας βοσκός θέλει να δώσει μερικά αμύγδαλα σε μια όμορφη Αγγλίδα τουρίστρια. Αυτή παρεξηγεί την ενέργειά του, φοβάται και αρχίζει να τρέχει. Αυτός αρχίζει να τρέχει ξοπίσω της και σύντομα βρίσκεται στη φυλακή κατηγορούμενος για απόπειρα βιασμού. Μάταια τόσο η τουρίστρια όσο και ο βοσκός προσπαθούν να πείσουν τον ενωμοτάρχη ότι δεν συνέβη τίποτα απολύτως. Σύντομα, μια παράξενη ερωτική σχέση θα αναπτυχθεί μεταξύ τους, αφού κανείς από τους δύο δε μιλάει τη γλώσσα του άλλου. Μια σχέση που δεν φαίνεται να έχει κανένα μέλλον.

*ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, Κυριακή 07/08 στις 20.00

Peterloo (2018) σε σκηνοθεσία Μάικ Λι

Η περίφημη ιστορία της “Σφαγής του Πίτερλου” το 1819, όταν οι βρετανικές ένοπλες δυνάμεις επιτέθηκαν σε μια ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας με δημοκρατικά αιτήματα, αλλάζοντας έτσι την πορεία ολόκληρης της βρετανικής εργατικής τάξης…

*OPEN BEYOND, Κυριακή 07/08 στις 23.00

Amityville: Το Ξύπνημα (2017) σε σκηνοθεσία Φρανκ Χαλφούν

Η Μπελ μαζί με την μικρότερη αδελφή της και τον αδελφό τους που είναι σε κώμα, μετακομίζουν μαζί με τη μητέρα τους στην περίφημη βίλα του Αμίτιβιλ, για να βοηθήσουν την κατάσταση του μικρού. Αδιαφορώντας για τη φήμη της νέας κατοικίας τους ότι είναι στοιχειωμένη, προσπαθούν να προσαρμοστούν στο νέο περιβάλλον. Τα πράγματα όμως θα έχουν μια εντελώς ανέλπιστη -όσο και τρομακτική- εξέλιξη.

*OPEN BEYOND, Κυριακή 07/08 στις 02.00

Η Αδελφότητα (2010) σε σκηνοθεσία Γουίλ Κάνον

Κατά τη διάρκεια ενός τεστ δοκιμασίας στην αδελφότητα του κολλεγίου του, ο Άνταμ Μπάκλει θα προσπαθήσει να αποδείξει ότι μπορεί να ληστέψει ένα σούπερ-μάρκετ. Όλα, όμως, πάνε στραβά, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του υπευθύνου του καταστήματος, γεγονός που στρέφει τα υπόλοιπα μέλη της αδελφότητας εναντίον του. Το μόνο που μπορεί τώρα να κάνει ο Άνταμ, είναι να αποδείξει ότι δεν ευθύνεται ο ίδιος για ό,τι συνέβη – κάτι που θα κάνει τα πράγματα ακόμα χειρότερα.

*OPEN BEYOND, Κυριακή 07/08 στις 03.20

Ο Πατριώτης (2000) σε σκηνοθεσία

Ρόλαντ Έμεριχ Νότια Καρολίνα 1776. Οι Βρετανοί διεκδικούν αποικίες στη Νέα ‘Ηπειρο. Ο ερχομός τους στην πολιτεία και κυρίως οι οικονομικές τους απαιτήσεις από την περιοχή, προκαλούν το μεγάλο ξέσπασμα και την εξέγερση των πολιτών. Ο Μπέντζαμιν Μάρτιν είναι ένας ηρωικός πολεμιστής που έχει δώσει πολλούς αγώνες εναντίον των Γάλλων και των Ινδιάνων προκειμένου να υπερασπιστεί τα πιστεύω του και να ζήσει ειρηνικά με την οικογένειά του.

*MEGA, Κυριακή 07/08 στις 22.00

Μαίρη Ράϊλυ (1996) σε σκηνοθεσία Στίβεν Φρίαρς

Στο βικτωριανό Λονδίνο, η Μαίρη Ράιλι νιώθει απόλυτα ασφαλής στην υπηρεσία του Δρ. Τζέκιλ, του οποίου τυχαίνει να είναι μια απλή υπηρέτρια, ερωτευμένη όμως με το αφεντικό της. Τα πράγματα αλλάζουν από την στιγμή που η Μαίρη γνωρίζει τον αινιγματικό κύριο Χάιντ, βοηθό του Δρ. Τζέκιλ, για τον οποίο νιώθει μια εξίσου δυνατή ερωτική έλξη, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ένα σατανικό άτομο. Αυτό που δεν γνωρίζει βέβαια η άτυχη κοπέλα, είναι ότι ο αξιότιμος Δρ. Τζέκιλ και ο σατανικός κύριος Χάιντ, είναι οι δυο όψεις της ίδιας προσωπικότητας.

*MEGA, Κυριακή 07/08 στη 01.30

Transformers 5: Ο Τελευταίος Ιππότης (2017) σε σκηνοθεσία Μάικλ Μπέι

Οι άνθρωποι και οι Transformers βρίσκονται σε πόλεμο, με τον Όπτιμους Πράιμ να αγνοείται. Το κλειδί για τη σωτηρία του μέλλοντος της ανθρωπότητας βρίσκεται θαμμένο στα μυστικά του παρελθόντος, στην άγνωστη ιστορία των Transformers στη γη. Έτσι, η σωτηρία του κόσμου φαίνεται να εξαρτάται από μια ιδιότυπη συμμαχία ανάμεσα στον Κέιντ Γιάγκερ, τον Μπάμπλμπι, έναν Άγγλο λόρδο και μια καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

*ΣΚΑΪ, Κυριακή 07/08 στις 21.00

Rings: Σήμα Κινδύνου 3 (2017) σε σκηνοθεσία Φ. Χαβιέ Γκουτιέρεζ

Η νεαρή Τζούλια αρχίζει ανησυχεί για το αγόρι της, τον Χολτ, ο οποίος έχει φύγει για σπουδές σε άλλη πολιτεία και ξαφνικά κόβει κάθε επαφή μαζί της. Η Τζούλια ανακαλύπτει πως ο Χόλτ ερευνά το μυστήριο γύρω από μια βιντεοκασέτα που σύμφωνα με το θρύλο σκοτώνει όποιον την παρακολουθεί μετά από επτά ημέρες. Για να μπορέσει να σώσει τον Χολτ, η Τζούλια βλέπει η ίδια το βίντεο κι ανακαλύπτει κάτι τρομακτικό: υπάρχει μια ακόμα ταινία μέσα στην ταινία, που δεν την έχει δει ποτέ κανείς. Με το χρόνο να κυλά εναντίον της, η Τζούλια ξεκινά έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να τερματίσει την κατάρα και να σπάσει το φαύλο κύκλο του αίματος.

*ΣΚΑΪ, Κυριακή 07/08 στις 00.00

Δεν Είσαι Εσύ (2014) σε σκηνοθεσία Τζορτζ Γουλφ

Κέιτ είναι μια ευγενική, επιτυχημένη κλασική πιανίστα που μόλις διαγνώστηκε με ALS (κοινώς γνωστή ως νόσος του Lou Gehrig). Μαζί με τον σύζυγό της, αποφασίζει να προσλάβει μια φοιτήτρια, την Μπεκ, για να την φροντίζει. Η Μπεκ είναι μια γενναία φοιτήτρια και επίδοξη ροκ τραγουδίστρια που μετά βίας μπορεί να κρατήσει τον ατίθασο χαρακτήρα της σε κάθε πλευρά της ζωής της. Η Κέιτ θα εμπνεύσει την Μπεκ να βάλει τη ζωή της σε μια σειρά, ενώ και η ίδια η Μπεκ θα βοηθήσει κυριολεκτικά και μεταφορικά την Κέιτ να ζήσει τη ζωή της στο έπακρο.

*ALPHA, Κυριακή 07/08 στις 23.40

Σούλα Έλα Ξανά (2009) σε σκηνοθεσία Βασίλη Μυριανθόπουλου

Η Σούλα έχει ερωτευθεί και έχει απογοητευτεί πολλές φορές. Στο κατώφλι των τριάντα, έχει αποφασίσει ότι οι επιλογές είναι μετρημένες και πως δε θέλει να περάσει το υπόλοιπο της ζωής της με σύντροφο την καριέρα της. Θα ανατρέξει στους παλιούς της έρωτες και θα βρει ξανά μπροστά της τον τσιγκούνη, τον γυναικά, τον μαμάκια, αλλά και τον ζηλιάρη, με την ελπίδα πως κάποιος από αυτούς μπορεί να μεταμορφωθεί στον ιδανικό σύντροφο. Τα σχέδια της Σούλας όμως δεν συμβαδίζουν με τα σχέδια της τύχης…

*STAR, Κυριακή 07/08 στις 21.00

Κόκκινος Ουρανός (2011) σε σκηνοθεσία Λάγια Γιούργου

Ο Άρης και ο Στέλιος, δύο νεαροί, που τους ενώνει μια στενή φιλία, επιχειρούν μια καινούρια αρχή στη ζωή τους: στήνουν ένα θερμοκήπιο μπανάνας σε ένα απομακρυσμένο σημείο της Νότιας Κρήτης, με θέα το Λιβυκό Πέλαγος. Διαφορετικοί αλλά και συμπληρωματικοί σα χαρακτήρες, οι δυο νέοι κάνουν τη δουλειά να μοιάζει με παιχνίδι και όλα κυλούν ανέμελα… μέχρι τη στιγμή, που εμφανίζεται η Κόρντοβα. Η Γερμανίδα τουρίστρια με το ισπανικό όνομα, ξυπνά τον ερωτικό τους πόθο και τους προκαλεί πρωτόγνωρα συναισθήματα ενώ και αυτή με τη σειρά της, έλκεται από τους αντίθετους χαρακτήρες των δύο φίλων: ο ένας φλογερός και ρωμαλέος, ο άλλος ρομαντικός και καλλιεργημένος, διχάζουν τη νεαρή κοπέλα, που δεν μπορεί να διαλέξει ανάμεσά τους γιατί και οι δυο τους μαζί, κάνουν για εκείνη τον ιδανικό άντρα. Μια δυνατή φιλία δοκιμάζεται, ισορροπίες ανατρέπονται και τρεις ζωές μπλέκονται σε έναν ερωτικό ιστό κάτω απ’ τον κατακόκκινο ουρανό.

*STAR, Κυριακή 07/08 στις 22.50

Υπόθεση Καρλίτο (1993) σε σκηνοθεσία Μπράιαν Ντε Πάλμα

Ο Καρλίτο Μπριγκάντε, πορτορικανός στην καταγωγή, είναι μεγαλέμπορος ναρκωτικών στη Νέα Υόρκη. Όταν κάποια στιγμή συλλαμβάνεται, το δικαστήριο τον καταδικάζει σε τριάντα χρόνια κάθειρξη. Πέντε χρόνια μετά, όμως, αποφυλακίζεται χάρη στην πανουργία του δικηγόρου του, Ντέιβιντ Κλάινφελντ, που εκμεταλλεύεται ένα «παραθυράκι» του Νόμου. Τα χρόνια, που πέρασε στη «στενή», ώθησαν τον Καρλίτο να σκεφτεί και τελικά να αποφασίσει να βαδίσει πια στον ίσιο δρόμο. Έτσι, δέχεται την πρόταση ενός φίλου του να γίνει συνεταίρος σ’ ένα γραφείο ενοικίασης αυτοκινήτων στις Μπαχάμες. Προκειμένου, όμως, να μαζέψει το απαραίτητο χρηματικό ποσό για την επένδυση, πιάνει δουλειά σε ένα νυχτερινό κέντρο. Εκεί, για μια ακόμη φορά, δεν αργεί να έρθει σ’ επαφή με όλους εκείνους τους ανθρώπους, που κανονικά θα έπρεπε να αποφύγει…

*STAR, Κυριακή 07/08 στις 02.45

Ραντεβού Στον Αέρα (1966) σε σκηνοθεσία Γιάvvη Δαλιανίδη

Στο Παρίσι γίνεται διαγωνισμός για την ανάδειξη της Μις Ευρώπη και την Ελλάδα εκπροσωπεί η Μαίρη Σταθάτου, που συvoδεύεται από τη μεγάλη της αδελφή, Τζένη, η οποία μοιάζει καταπληκτικά με τη σταρ του θεάτρου Ρένα Βλαχοπούλου. Στην πόλη του φωτός, η Μαίρη χάνει τov τίτλο, γνωρίζεται όμως με έναν γιο εφοπλιστή, τov Δημήτρη και ερωτεύονται. Ο πατέρας του Δημήτρη όμως, τον αναγκάζει vα επιστρέψει στην Ελλάδα, κοντά στη μνηστή του, την Αvίτα. Όταν o Δημήτρης καλείται vα υπηρετήσει στην Αεροπορία, αρχίζει vα κάvει παρέα με άλλους δύο σμηνίτες. Και οι τρεις τους γvωρίζovται με τη Λία Κoύρτη, την αδελφή της, Έλλη, και τη Μαίρη Σταθάτου, η οποία τώρα ασχολείται με το χορό. Τα ερωτικά μπερδέματα δίvoυv και παίρvoυv, καθώς όλοι μαζί απoφασίζoυv vα στήσουν μια φαντασμαγορική παράσταση.

*ANT1, Κυριακή 07/08 στις 20.00.

πηγή: parallaximag.gr