Από τις 22 Νοεμβρίου του 2023 οι 156 μαθητές του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Κοζάνης δεν σιτίζονται, παρότι το δικαιούνται και οι γονείς τους αναγκάζονται να τους προμηθεύουν με τα απαραίτητα τρόφιμα. Πλέον και με απόφαση της Δημοτική Επιτροπής του Δήμου Κοζάνης τερματίστηκε ο διαγωνισμός σίτισης 125.000 ευρώ περίπου λόγω της επικείμενης λήξης του Σχολικού Έτους και του μεγάλου χρονικού διαστήματος που μεσολάβησε από την κατάθεση των αρχικών προσφορών.

Θυμίζουμε ότι η Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων είχε κάνει δεκτή την προδικαστική προσφυγή επιχείρησης catering και ακύρωσε την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής που είχε ορίσει ανάδοχο με προσφορά 50.000 περίπου μετά από έκπτωση της τάξης του 60%.Οι εξηγήσεις που έδωσε η επιχείρηση κάλυψαν την Επιτροπή Διενέργειας Διαγωνισμού, αλλά όχι και την Δημοτική Επιτροπή λόγω της ασυνήθιστα χαμηλής προσφοράς που σταμάτησε το διαγωνισμό.

Το αποτέλεσμα είναι από τη διένεξη των δυο επιχειρήσεων catering να μείνουν χωρίς σίτιση οι μαθητές χωρίς να βρεθεί κάποια άλλη λύση.

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Οδεύοντας στο 2024 με το Καλλιτεχνικό Σχολείο Κοζάνης χωρίς καθηγητές χορού και κινηματογράφου -Και χωρίς σίτιση