Το γεγονός ότι δεν έχει συσταθεί κλάδος εκπαιδευτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) Χορού και (ΠΕ) Κινηματογράφου από το Υπουργείο Παιδείας, οδηγεί στην απουσία καθηγητών σύγχρονου και κλασικού χορού και κινηματογράφου στο Καλλιτεχνικό Σχολείο της Κοζάνης. Το πρόβλημα δεν είναι τοπικό, αλλά πανελλαδικό με τους καθηγητές της καλλιτεχνικής παιδείας να καλύπτουν το σχολείο μόλις κατά 50%.

Συγκεκριμένα στις τρεις κατευθύνσεις πέρα από των εικαστικών που είναι όλοι οι καθηγητές Π.Ε. , στον τομέα χορού (κλασικό, σύγχρονο και παραδοσιακό) υπάρχουν μόνο οι γυμναστές Π.Ε. που διδάσκουν παραδοσιακό χορό , ενώ στον τομέα κινηματογράφου -θεάτρου διδάσκουν μόνο οι θεατρολόγοι που είναι επίσης Π.Ε. Μπαίνουμε δηλαδή στο Δεκέμβρη και το καλλιτεχνικό σχολείο δεν έχει ούτε καθηγητές κινηματογράφου ούτε σύγχρονου και κλασικού χορού.

Η προκήρυξη για τους καθηγητές αυτών των καλλιτεχνικών μαθημάτων είναι εντελώς διαφορετική και επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο με απίστευτη καθυστέρηση. Ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ενστάσεων δεν έχει συνεδριάσει η ειδική επιτροπή για να βγάλει τους τελικούς πίνακες με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους μαθητές που επέλεξαν χορό και κινηματογράφο. Ήδη έχασαν τρεις μήνες μαθημάτων .

Και μέσα σε όλα αυτά τα μεγάλα εκπαιδευτικά κενά σε καλλιτεχνικά μάλιστα μαθήματα οι μαθητές καλούνται να φέρνουν και φαγητό από το σπίτι, μιας και δεν αναδείχθηκε ο ανάδοχος σίτισης.

Η παλιά σύμβαση ολοκληρώθηκε στις 22 Νοεμβρίου και αποτελούσε επέκταση της παλιότερης. Λόγω της ιδιαίτερα χαμηλής τιμής ενός εκ των συμμετεχόντων στην καινούρια διαδικασία επιλογής αναδόχου , υπήρχαν προσφυγές και μέχρι να εκτιμηθούν , δεν μπορεί να γίνε ανάθεση σε κάποιον ανάδοχο.

Μια διαδικασία που μπορεί να κρατήσει και μήνες για αυτό και η διοίκηση στου σχολείου ενημέρωσε τους γονείς να φέρνουν φαγητό τα παιδιά με το δεδομένο ότι αργούν ιδιαίτερα να φτάσουν σπίτι. Επίσης ζητήθηκε από το κυλικείο να κάνει κάποιες προσφορές, ενώ και ο Σύλλογος θα αναλάβει το κόστος για όσους μαθητές αδυνατούν να προμηθεύονται με φαγητά.

Ιωάννα Παπαδημητρίου