Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ

Για τις ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις και το πόσο θα επηρεάσει μια καλή αγοραστική κίνηση τα μαγαζιά της Κοζάνης, μίλησε στο ράδιοΛόγος και τον Λύσανδρο Ρήγα ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης Δημήτρης Αθανασιάδης. Όπως ο ίδιος τόνισε, ο νόμος έκανε τις φθινοπωρινές εκπτώσεις δεκαπενθήμερες αντί για δεκαήμερο που ίσχυε παλαιότερα για τις ενδιάμεσες εκπτωτικές περιόδους.

“Ο νόμος δίνει τη δυνατότητα στα μαγαζιά να κάνουν προσφορές κατά τη διάρκεια του ενδιάμεσου εκπτωτικού δεκαπενθημέρου. Θα πρέπει κανείς να γνωρίζει ότι θα πρέπει να αναγράφονται σε καρτελάκια οι τιμές, δηλαδή η παλαιά και η νέα μετά την έκπτωση . Επίσης, ο νόμος δίνει το δικαίωμα στα καταστήματα να ανοίξουν στις 5 του μήνα, ημέρα Κυριακή. Όποια εμπορικά καταστήματα θέλουν μπορούν να λειτουργήσουν από τις 11 το πρωί μέχρι και τις 11 το απόγευμα”, τόνισε ο ίδιος.

Επειδή οι δύο τελευταίοι μήνες δεν ήταν καλή από πλευράς τζίρου για τον εμπορικό κόσμο, η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος του Νοεμβρίου αναμένεται με ενδιαφέρον από τον εμπορικό κόσμο. Αντίστοιχη ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος θα λειτουργήσει και τον Μάιο. “Ο εμπορικός κόσμος αναμένει έστω και αυτές τις δέκα πέντε ημέρες να ανταποκριθεί στις ανάγκες και τις υποχρεώσεις του”, προσέθεσε ο κ. Αθανασιάδης.  Ωστόσο, ανασταλτικός παράγοντας για τις αγορές είναι η υπερφορολόγηση, ως συνέπεια προβαίνει μόνο στις απαραίτητες αγορές για τον ίδιο και την οικογένειά του.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι θα στηθούν κάλπες για νέο διοικητικό συμβούλιο στον Εμπορικό Σύλλογο , ενώ στόχος για την διοίκηση είναι να προσέλθει στις εκλογές ο εμπορικός κόσμος και να ψηφίσει, μιας και τα δύσκολα παραμένουν μπροστά…

Β.Σ.