“ΚΛΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΝΑΣ ΤΡΙΕΤΗΣ ΚΥΚΛΟΣ, ΓΥΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ”

Αποχωρεί οριστικά από το “τιμόνι” του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης η Ελένη Δημοπούλου, όπως η ίδια επιβεβαίωσε σήμερα , στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε για την παρουσίαση της παράστασης “Στίγματα”, που αφορά στον κρόκο. Η καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ (της οποία η σύμβαση λήγει στα τέλη του προσεχούς Ιανουαρίου), μίλησε απολογιστικά στην συνέντευξη, λέγοντας με τα “Στίγματα”, κλείνει ένας τριετής κύκλος  , μάλιστα πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που έκανε το ΔΗΠΕΘΕ τα τελευταία τρία χρόνια. “Με αυτό τον τρόπο κλείνει μια τριετία καλλιτεχνικής διεύθυνσης για μένα και κλείνει συμβολικά, με το να γυρίσει το θέατρο στην πόλη και να προσφέρει θέατρο στους πολίτες. Αυτό ήταν για εμένα από την αρχή ένας μεγάλος καλλιτεχνικός στόχος και χαίρομαι πολύ σε ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα καταφέραμε να παράγουμε θέατρο υψηλής ποιότητας , από ανθρώπους της πόλης, επαγγελματίες, που ολοκληρώνουν τις δουλειές τους και παίρνουν μέρος σε ένα τόσο μεγάλο γεγονός. Αυτό υψώνει το θέατρο με τα μάτια μου και την καρδιά μου”, είπε μεταξύ άλλων.

Επίσης, η ίδια ευχαρίστησε ξεχωριστά , συνεργάτες που αγκάλιασαν το όραμά της, τον Δημήτρη Ζαχαράκη και τον Νίκο Βαλταδώρο (που έγραψαν τη μουσική στα Στίγματα), καθώς και τον σύντροφο και συνεργάτη της Ρίτσαρντ Άντονι που έχει επιμεληθεί την εικόνα και τους φωτισμούς. Επίσης, τη Σοφία Αντωνίου που συνεργάστηκε με την Ελένη Δημοπούλου σε πολλές παραστάσεις, ταυτίζοντας την καλλιτεχνική της εμπειρία με το ΔΗΠΕΘΕ. “Αυτοί οι φίλοι δέχθηκαν με χαρά και πρόκληση να συνεργαστούν με ανθρώπους που μάθανε θέατρο μαζί μας”, είπε για τη συνεργασία τους στα Στίγματα.

“Με τον τρόπο μας έχουμε τη δική μας ομάδα , όπως θα έπρεπε να έχει κάθε ΔΗΠΕΘΕ”, είπε επίσης, ενώ έκλεισε με συγκίνηση ευχαριστώντας τα μέσα ενημέρωσης για όλες τις συνεντεύξεις  που έκαναν, λέγοντας πως ο κύκλος των τριών ετών κλείνει και θα ακολουθήσει κάποια στιγμή και ένας πιο επίσημος αποχαιρετισμός. Η εν λόγω παράσταση, διευκρίνισε, θα είναι το τελευταίο καλλιτεχνικό της εγχείρημα με το ΔΗΠΕΘΕ, χωρίς να θελήσει να αναφέρει κάτι περισσότερο. Να σημειωθεί πως σε διευκρινιστικές ερωτήσεις του “Π.Λ.” προς τον Πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ για τη διάδοχη κατάσταση στο ΔΗΠΕΘΕ, αν θα προκηρυχτεί νέα θέση ή τι θα γίνει, ο Θέμης Λιάκος δεν θέλησε να απαντήσει (ακόμη), ενώ αρκέστηκε πως η θητεία της κ. Δημοπούλου υφίσταται μέχρι τις 31/1/2018.


Β.Σ.