«Οι δυνατότητες και ο ρόλος του κάθε νοσοκομείου είναι διαφορετικές»

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μετά από μια σύντομη επίσκεψη στο Επισκοπείο και στο Γηροκομείο , έφτασε την Πέμπτη το πρωί στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης για να λύσει το πρόβλημα με τη ΜΕΘ για το οποίο έχει ήδη παρέμβη , όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Ο διευθυντής της ΜΕΘ Κώστας Στόκκος του εξήγησε ότι το νοσοκομείο της Κοζάνης έχει την πληρέστερη στελέχη από γιατρούς ,από ειδικότητες και τη μεγαλύτερη προσέλευση . «Πρέπει να ενισχυθεί το νοσοκομείο άμεσα .Έχουμε πρόβλημα» .Και συνέχισε μετά τα ευχαριστώ του υπουργού για τη σωτηρία του 16χρονου «Να μας δώσετε τη χαρά να συνεχίσουμε το λειτούργημά μας . Καλύπτουμε μεγάλε ανάγκες».

«Εκτελούμε δυο μεγάλα έργα ταυτόχρονα στο Νοσοκομείο» δήλωσε ο υπουργός Υγείας. Τη νέα πτέρυγα 13 εκ από το ΕΣΠΑ που θα παραδοθεί εντός του έτους και τα ΤΕΠ μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης .Το Νοσοκομείο έχει επαρκές προσωπικό, στις προσλήψεις έχει θετικό πρόσημο, θα αυξηθεί και μπορεί να λειτουργεί αρκετά καλά, όπως είπε.

Σε σχέση με το Μποδοσάκειο ανέφερε: «Δεν είπε κανείς ότι θα υποβαθμιστεί το Μαμάτσειο. Οι δυνατότητες και ο ρόλος του κάθε νοσοκομείου είναι διαφορετικές. Θέλουμε το Μποδοσάκειο να αναβαθμιστεί και να γίνει κεντρικό νοσοκομείο ολόκληρης της Δυτικής Μακεδονίας .Οι δυνατότητές του, ο χώρος του και η διαρρύθμισή του επιτρέπουν πολύ μεγάλη ανάπτυξη».

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Άδωνις Γεωργιάδης: “Τριτοβάθμιο μπορεί να γίνει μόνο το Μποδοσάκειο- Το Νοσοκομείο της Κοζάνης για να γίνει τριτοβάθμιο πρέπει να γίνει τετραπλάσιο”

Ο Υπουργός Υγείας για την Ακρινή: Θα γίνει πόλος έλξης – Είμαστε έτοιμοι

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στο Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης Παύλο