«Το μοναδικό απογευματινό ιατρείο που πραγματοποιείται στο Νοσοκομείο είναι το ακτινολογικό. Για τη λειτουργία του, ακολουθούνται όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες και, επιπλέον, οι εξετάσεις είναι απεικονιστικές.»Αυτή ήταν η απάντηση της διοίκησης του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας στον «Πρωινό Λόγο» στο δημοσίευμά του με τίτλο «Οικονομική τρύπα εκατομμυρίων στο Μποδοσάκειο με παραπεμπτικά που δεν αναγγέλλονται στον ΕΟΠΥΥ-Μια ζημιογόνα πρακτική τριετίας». Από μόνη της η απάντηση μας βάζει σε έντονο προβληματισμό, μιας και η διοίκηση γνωρίζει μόνο το ακτινολογικό απογευματινό ιατρείο και κανένα άλλο.
Μάλιστα για την τρύπα των εκατομμυρίων παραδέχεται το πρόβλημα, αλλά στα χαλαρά αν και πρόκειται για ζημιά ίσως και για διαφυγόντα έσοδα για τα οποία κάποιοι έχουν ευθύνη, μιας και η πρακτική αυτή χρήσης ενός συγκεκριμένου πληροφοριακού συστήματος έβαζε το νοσοκομείο μέσα.

« Το πρόβλημα έγκειται στην μη διατύπωση των παραπεμπτικών στην ΗΔΙΚΑ, μόνο από τους ιατρούς των ΤΕΠ και μόνο για τις μικροβιολογικές εξετάσεις. Αυτό πράγματι οδηγεί σε μη καταγραφή των απαιτήσεων του Νοσοκομείου έναντι του ΕΟΠΠΥ και είναι κάτι που συμβαίνει από το 2013. Έναντι αυτών των απαιτήσεων, τα τελευταία 2 χρόνια, ο ΕΟΠΠΥ πληρώνει σημαντικά ποσά, τα όποια δε χρηματοδοτικά κενά του Νοσοκομείου καλύπτονται από επιχορηγήσεις του Υπουργείου. Ωστόσο, το πρόβλημα είναι σημαντικό διότι δεν καταγράφονται έσοδα, κάτι που αλλοιώνει τα οικονομικά αποτελέσματα του Νοσοκομείου. Η διοίκηση έχει ασχοληθεί με το θέμα αυτό και έχει δρομολογήσει ήδη την ενημέρωση των ιατρών, ώστε να ακολουθούνται οι σωστές διαδικασίες και το παραγόμενο έργο να αποτυπώνεται πλήρως λογιστικά.»
Αυτή είναι η απάντηση της διοίκησης χωρίς ακόμα να έχει αλλάξει ουσιαστικά ο τρόπος αναγγελίας των παραπεμπτικών στον ΕΟΠΥΥ από τους γιατρούς. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Πρωινού Λόγου» εκπαιδεύονται οι γιατροί στην ορθόδοξη αναγγελία των παραπεμπτικών  στην ΗΔΙΚΑ (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης Α.Ε.),αλλά ακόμα ουδείς ασχολείται με την τρύπα 1 εκ στα ταμεία του Μποδοσάκειου. Και διατείνονται σε διάφορους τόνους οι διοικούντες και όχι μόνο ότι δεν υπάρχουν απογευματινά ιατρεία. Με το ορθοπεδικό τμήμα του Μποδοσάκειου να έχει επτά γιατρούς και έξτρα ειδικευόμενους και το Μαμάτσειο μόλις δύο….
Ι.Π.