Η ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

–  Η κατάσταση του οδικού δικτύου της περιοχής  σύμφωνα με την Τροχαία

Μεγάλη προσοχή στις μετακινήσεις και ιδιαίτερη προσοχή στους οδηγούς, συνιστά η Τροχαία Κοζάνης, με την υποδιοικητή Σοφία Παπασυμεών να λέει στον Λύσανδρο Ρήγα και το ΡάδιοΛόγος πως οι άσκοπες μετακινήσεις καλό είναι να αποφεύγονται . Επίσης, δίνει συμβουλές στο κοινό και λέει πως παρά τον παγετό, δεν υπήρξαν ιδιαίτερα προβλήματα στο οδικό δίκτυο της περιοχής.

Επίσης, αναφέρει τα σημεία που εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα στο Νομό Κοζάνης. Χαρακτηριστικά, τονίζει πως : “Σήμερα (σ.σ. χθες Δευτέρα) η κατάσταση του οδικού δικτύου είναι λίγο καλύτερα σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες γιατί δεν υπάρχουν οι άνεμοι που υπήρχαν τις προηγούμενες ημέρες . Λόγω παγετού υπάρχει πρόβλημα στο επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο, ωστόσο η Εγνατία οδός είναι καθαρή και ανοιχτή. Ωστόσο στους υπόλοιπους δρόμους χρειάζεται χρήση αντιολισθιτικών αλυσίδων ή τουλάχιστον χιονολάστιχα. Η τροχαία ενημερώνει σε σημεία που η κυκλοφορία είναι δυσχερής τους οδηγούς .

Αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην Εθνική Οδό Κοζάνης – Λάρισας και από τον Πολύρραχο και πάνω και κοντά στο Μαυροδέντρι, στον Κάθετο άξονα Κοζάνης – Φλώρινας, εκεί που ακινητοποιήθηκε φορτηγό το πρωί της Δευτέρας και υπήρξε πρόβλημα.

Οι οδηγοί θα πρέπει να έχουν οπωσδήποτε χιονολάστιχα , γιατί ακόμη και μέσα στην πόλη της Κοζάνης υπάρχουν κάποια κομμάτια που δεν είναι καθαρά και δημιουργείται πρόβλημα από τη χρήση αλυσίδων. Επίσης, συμβουλεύει τους οδηγούς να έχουν ανοιχτά τα φώτα του οχήματος κατά τη διάρκεια της ημέρας και όσο δυνατόν να αποφεύγονται οι μετακινήσεις. Όπως είπε η ίδια “δυστυχώς, δεν μπόρεσαν να καθαριστούν όλοι οι δρόμοι, κάποια στενά έμειναν παγωμένα και το αυτοκίνητο γλιστράει πολύ, ακόμα και με τα χιονολάστιχα η κίνηση και μέσα στην πόλη δεν ενδείκνυται.  Τα περιπολικά , μάλιστα παρατηρούν μειωμένη κίνηση και χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή από τους οδηγούς.

Επειδή αναμένεται και νέο κύμα κακοκαιρίας η τροχαία είναι σε ετοιμότητα για μια ακόμη φορά.
Β.Σ.