“ΜΑΧΗ” ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

– Συμβουλές του αρμόδιου αντιδημάρχου προς τους πολίτες για το αλάτι και τη θέρμανση

Μάχη για να παραμείνει ανοιχτό το οδικό δίκτυο του Δήμου Κοζάνης έδωσαν όλες αυτές τις ημέρες (από την Πέμπτη όπου χιόνισε και μετά), τα ειδικά συνεργεία του Δήμου, με τα μεγαλύτερα προβλήματα να εντοπίζονται στη βορειοανατολική πλευρά του Δήμου και σε χωριά στον άξονα μεταξύ Πετρανών – Οινόης – Φτελιάς – Δρεπάνου Ελλησπόντου και Υψηλάντη τα οποία και δέχτηκαν τον μεγαλύτερο όγκο επεμβάσεων.

Όπως είπε στο ράδιοΛόγος και τον Λύσανδρο Ρήγα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κοζάνης Γιάννης Ιωαννίδης: “Ήταν αρκετά δύσκολες οι προηγούμενες ημέρες, το μεγαλύτερο βάρος έχει πέσει στην βορειοανατολική πλευρά του δήμου , όπου υπάρχουν και τα περισσότερα προβλήματα. Η νότια πλευρά του δήμου είναι καλά, χωρίς προβλήματα.  Ο  άξονας μεταξύ Πετρανών – Οινόης – Φτελιάς – Δρεπάνου Ελλησπόντου και Υψηλάντη δέχθηκε και το μεγαλύτερο όγκο των επεμβάσεων . Ο Δήμος επιχείρησε με 20 οχήματα διαφόρων κατηγοριών (πολυμηχανήματα, γκρέιντερ, εκσκαφείς, dcb και ό,τι υπήρξε στη διάθεση αποχιονισμού). Κατόρθωσαν να μείνουν ανοιχτές οι κοινότητες με το μεγαλύτερο πρόβλημα όπως Μαυροδέντρι, Ποντοκώμη και ο οδικός άξονας Πτελέας – Οινόης και ο Ελλήσποντος (περιοχή Τετραλόφου, Πολυμύλου και Καπνοχωρίου)”.

Όπως τόνισε , η προσπάθεια συνεχίζεται: “Περιμένουμε να ανέβει λίγο η θερμοκρασία για να επιχειρήσουμε και στα στενά της πόλης, καθώς  οι κεντρικοί οδηγοί άξονες είναι καθαροί. Ευελπιστούμε ότι σιγά – σιγά και όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία σήμερα Δευτέρα (γιατί και το αλάτι δεν πιάνει σε θερμοκρασίες κάτω από -5 βαθμούς Κελσίου), θα ενταθούν οι επεμβάσεις μας”.

Ο ίδιος συνέστησε στον  κόσμο να καθαρίζει μπροστά στο σπίτι του και την αυλή του, λέγοντας πως οι συμπολίτες μας μπορούν να απευθύνονται στο αμαξοστάσιο του δήμου, για να προμηθευτούν μια μικρή ποσότητα αλατιού , για να αποχιονίσει μπροστά στην είσοδο του σπιτιού του, καθαρίζοντας το χιόνι.

Σημείωσε, δε πως τα συνεργεία του δήμου συνεχίζουν τον αποχιονισμό, συνιστώντας στον κόσμο να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους μόνο στις απολύτως απαραίτητες , λίγες ημέρες ακόμη που θα κάνει τον παγετό. “Μέχρι το τέλος της εβδομάδας έχουμε δύσκολες προβλέψεις και την Τρίτη  μπορεί να πέσει λίγο χιόνι και μπορεί να ανέβει η θερμοκρασία” τόνισε ο ίδιος.

Επίσης αναφέρθηκε στα προβλήματα με τη θέρμανση λόγω φόρτου δικτύου, σημειώνοντας κάποιες περιοχές είναι επιφορτισμένες περισσότερο και κάποιες λιγότερο.  “Τα συνεργεία της ΔΕΥΑΚ είναι στους δρόμους, ενώ αναμένεται και η ανακοίνωση της ΔΕΥΑΚ για να μην ανεβάζουμε το θερμοστάτη μας πάνω από ένα ορισμένο σημείο, στους 21 βαθμούς”, σημείωσε ο ίδιος.

Επίσης, στο Μαυροδέντρι σημειώθηκε πρόβλημα με το νερό από νωρίς την Κυριακή, όπου έσπευσε άμεσα ο δήμος , για να το αντιμετωπίσει. Το πρόβλημα προέκυψε επειδή χάλασε η κύρια πομόνα ύδρευσης του χωριού και δίνεται νερό μη πόσιμο από άλλη πηγή. Η κοινότητα προμηθευόταν  με παλέτες νερού μέχρι να λυθεί το πρόβλημα, την Τρίτη, όπως ανακοίνωσε η ΔΕΥΑΚ.

Τέλος, έδωσε συμβουλές στον κόσμο να περιορίσει τις  μετακινήσεις του, για να μην ταλαιπωρούνται, να μην μετακινούνται χωρίς χειμερινά λάστιχα, να φροντίσουν για προμήθεια αλατιού, να έχουν τη θερμοκρασία στο σπίτι σε λογικά όρια και να έχουν προμηθευτεί όσα αγαθά  χρειάζονται για να μην χρειαστεί να μετακινούνται έξω  από το σπίτι αν δεν χρειάζεται”.

 

Β.Σ.

 

 

Αποκαταστάθηκε η ύδρευση του Μαυροδενδρίου