Από τις αρχές Ιουνίου αναμένεται μετά και τη συνάντηση στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για την μετεγκατάσταση της Ακρινής το πολυπόθητο ραντεβού με τον υπουργό Γιώργο Σταθάκη. Από τότε μπαίνουν συνεχώς ζητήματα άλλων προτεραιοτήτων και αυτό αναβάλλεται.

«Το αργότερο μέχρι τέλη Ιουλίου θα γίνει γενική συνέλευση των κατοίκων για περαιτέρω ενέργειες» δηλώνει στο prlogos o πρόεδρος της κοινότητας Παύλος Πουτογλίδης σκεπτόμενος να προχωρήσει σε καταλήψεις τόσο στο λιγνιτικό κέντρο, όσο και στην περιφέρεια, αν δεν ακούσει κάτι ουσιαστικό.

Από τα τέλη Απριλίου υπάρχει ένα σχέδιο νόμου για τη μετεγκατάσταση του οικισμού, το οποίο φτάνει στα χέρια του Συλλόγου Περιβάλλοντος ένα μήνα μετά και δημιουργεί μόνο ερωτήματα. Όταν η κοινότητα είχε διαβεβαιώσεις εδώ κι ένα χρόνο για υπογραφή του προεδρικού διατάγματος, κάτι που ακόμα δεν συζητιέται. Έξι μήνες αναμονής για το τίποτα με τον πρόεδρο της Ακρινής να δηλώνει κάτι περισσότερο από ανήσυχος: «Ό, τι είχαμε συμφωνήσει στο προηγούμενο σχέδιο νόμου άφηνε ικανοποιημένες και τις δύο πλευρές, ΔΕΗ και κατοίκους. Τώρα είμαστε πίσω από τον Αύγουστο του 2013», δηλώνει ανοιχτά.

«Το να καταρτίσουμε άλλο ένα σχέδιο νόμου δεν λέει τίποτα, το οποίο είχαμε από το 2014» αναφέρει. Ακόμα και η επιτροπή που συγκροτείται για το θέμα της μετεγκατάστασης της Ακρινής προσθέτει ακόμα μια καθυστέρηση χωρίς να ενδιαφέρει του κατοίκους το ποιος θα την πληρώσει και αν αυτή θα είναι εξ ημισείας με τη ΔΕΗ. Η επιτροπή κάποια στιγμή θα καταλήξει σε ένα σχέδιο, θα πρέπει να συμφωνήσουν όλες οι πλευρές και με αυτά και με αυτά ο καιρός θα περνάει και θα έρθουν οι εκλογές. Και η καυτά πατάτα θα πέσει στον επόμενο .

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Η Ακρινή του ύψους και του βάθους, διχασμένη ζητά τη μετεγκατάσταση –Η ΔΕΗ σταμάτησε παράνομα κτίσματα

Η κυβέρνηση αμφισβητεί το σχέδιο νόμου της ΔΕΗ για την Ακρινή – Σωκράτης Φάμελλος: Απόφαση Σταθάκη η ανάληψη των εξόδων της μετεγκατάστασης κατά το ήμισυ από ΔΕΗ-Ελληνικό Δημόσιο

Στα χέρια του Συλλόγου Μετεγκατάστασης  της Ακρινής το σχέδιο απαλλοτρίωσης του οικισμού

Κ. Πουτακίδης : «Ας επιλέξουν με ποιο νόμο θα γίνει η μετεγκατάσταση και απαλλοτρίωση του οικισμού» – Δεν έχει παραληφθεί από τις τεχνικές υπηρεσίες ο δρόμος Ακρινής-Κοζάνης – Επιβεβαιώνουν οι τεχνικές υπηρεσίες

Ο περιφερειάρχης φέρνει στη δημοσιότητα το διαβιβαστικό της απαλλοτρίωσης της Ακρινής χωρίς να έχει το σχέδιο νόμου!!!