Ο Κώστας Πουτακίδης, πρόεδρος του Συλλόγου Ανέργων και Μετεγκατάστασης της Ακρινής μίλησε στο Λύσανδρο Ρήγα και το ραδιοΛόγος για το σχέδιο νόμου που έχουν από την Πέμπτη 30 Μαΐου στα χέρια τους και επιβεβαιώνει την κίνησή τους να κάνουν εξώδικο.

«Θα περίμενε κάποιους μετά από έξι μήνες να υπάρχει ένα πλήρες σχέδιο με λεπτομέρειες» ανέφερε .»Αντί να δώσουν λύση στις 30 Απριλίου εμπλέκουν τρεις νόμους τον 3937/2011, τον 4273/2014 και τον 4497/2017 για να καθυστερήσουν ακόμα περισσότερο τις διαδικασίες. Τόνισε ότι η ΔΕΗ στις πληρωμές τα στέλνει όλα στην αποκεντρωμένη, όπως έγινε στους Αναργύρους με το δημόσιο να αναλαμβάνει τα έξοδα. Μόνο που στους Αναργύρους ξεκίνησαν πολύ νωρίτερα οι καταμετρήσεις κι μείς ακόμα περιμένουμε την κτηματογράφηση δήλωσε . « Όπως ξεκίνησαν στους Αναργύρους να καταμετράμε, έτσι θα μπορούσε η αποκεντρωμένη να έχει κηρύξει την έκτακτη απαλλοτρίωση».

«Ας επιλέξουν και οι βουλευτές και η ΔΕΗ και ο περιφερειάρχης να διαλέξουν ποιο σχέδιο τους εξυπηρετεί». «Δεν ορίζεται σκοπίμως η υπογραφή προεδρικού διατάγματος , γιατί δεν χρειάζεται με το νόμο που επικαλείται η ΔΕΗ.Η ΔΕΗ δεν θέλει να συμμετάσχει με το 50% . Δεν μπορεί να επικαλείσαι και το 4273 και παράλληλα και το προεδρικό διάταγμα. Δεν χωράει άλλη καθυστέρηση.»

Υπάρχει μια μεγάλη σιωπή στους Ανάργυρους

«Υπάρχει μια μεγάλη σιωπή στους Ανάργυρους στο θέμα της μετεγκατάστασης μιας και δεν σημαίνει ότι η απαλλοτρίωση θα φέρει και μετεγκατάσταση. Δεν μπορεί δύο μέτρα και δυο σταθμά. Μοίρασαν την πίτα και ο καθένας εκμεταλλευόταν την κατάσταση. Οφείλουν να πάρουν θέση».

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον κ. Καρυπίδη όπου σε λαϊκή συνέλευση στις 30-09-2017 μετά από επίμονες ερωτήσεις δήλωσε “ότι η απαλλοτρίωση του κάμπου θα συμβαδίζει με την ψήφιση της ρύθμισης για την αναγκαστική απαλλοτρίωση της Ακρινής”, κάτι που δεν έγινε». Δεν μπορεί να μείνει εκτός της απαλλοτρίωσης ο οικισμός. Πλέον όλοι θα κριθούμε».

«Με μια απλή ανάγνωση ότι τουλάχιστον το σχέδιο αυτό πρέπει να έχει γραφτεί στο πόδι. Θεωρώ ότι έγινε μετά το εξώδικο το σχέδιο. Μου κάνει εντύπωση ότι για να μην το έχει δημοσιεύσει ο περιφερειάρχης κάτι θα γνώριζε που δεν θα μπορούσε να ανακοινωθεί». Την Κυριακή θα υπάρχει μια ανάλογη ενημέρωση για το θέμα από τον πρόεδρο του συλλόγου στους κατοίκους.

Για το δρόμο Ακρινής –Κοζάνης

Με αφορμή και την πρόσφατη εκτροπή αυτοκινήτου στο κανάλι Σουλού ευτυχώς χωρίς τραυματισμούς και θύματα, ο κ. Πουτακίδης ερωτήθηκε για την ασφάλεια του εν δρόμου Ακρινής –Κοζάνης . «Έχουν αποσταλεί σχετικά έγγραφα στις αρχές .Έχουν ευθύνη με ονομεταπώνυμο, ευτυχώς δεν είχαμε θύματα, κρούω τον κώδωνα δεν μπορεί να κάνουν ένα δρόμο που δεν έχει παραληφθεί από τη διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών και δεν έχει τις προϋποθέσεις επαρχιακής οδοποιίας. Αντί να βγαίνουμε να κάνουμε εγκαίνια…, ας κάνουμε ουσία».

Ο «Πρωινός Λόγος» επικοινώνησε με τις τεχνικές υπηρεσίες της αντιπεριφέρειας Κοζάνης, οι οποίες και επιβεβαίωσαν ότι δεν είναι δικό τους θέμα ο δρόμος, τον οποίο εγκαινίασαν οι περιφερειάρχες. «Αυτοί που τον εγκαινίασαν ξέρουν και ποιος τον κατασκεύασε. Ποτέ δεν τηρήθηκαν οι συμφωνίες.»

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Ακούστε το σχετικό απόσπασμα στο 10:35-28:55