Αόριστη χαρακτήρισε ο δήμαρχος Βοίου τη πρόταση Παππά για το προσφυγικό στον Πεντάλοφο 

Στον απόηχο της επίσκεψης του Νίκου Παππά, υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής ο Λύσανδρος Ρήγας και το ραδιολόγος συνομίλησε με το Δημήτρη Λαμπρόπουλο, δήμαρχο Βοίου. Ο δεύτερος φανερά ικανοποιημένος που επισκέφτηκε ο υπουργός το Βόιο και είδε τα προβλήματα ιδίοις όμμασι με τον Πεντάλοφο να έχει ένα μέτρο χιόνι δήλωσε: « Καλό το γρήγορο internet, αλλά εμείς έχουμε σοβαρά προβλήματα. Θέλουμε οικονομική ενίσχυση διότι 17 μέρες δουλεύουν τα μηχανήματα νυχθημερόν και το κόστος είναι μεγάλο».

Για το θέμα της φιλοξενίας των προσφύγων στον Πεντάλοφο ανέφερε: «Ο κ .Παππάς έκανε μια αόριστη πρόταση από ένα πρόγραμμα στο Δια βίου Μάθησης. Θέλουμε όμως και επιστημονικό προσωπικό». Επίσης πρόσθεσε ότι αν αρρωστήσει κάποιο παιδί του σχολείου με ιδιωτικά αυτοκίνητα και ταξί αυτά μεταφέρονται μετά από 30 χμ στο Κέντρο Υγείας Τσοτυλίου. «Πρωτεύον θέμα είναι αυτό της υγείας, ο παππούς και η γιαγιά δεν έχουν πρόβλημα για το γρήγορο internet, αλλά για τους δρόμους , τους γιατρούς, μιας και ο πληθυσμός είναι γερασμένος», συμπλήρωσε ο δήμαρχος.

«Ζητήσαμε να μας εντάξουν στους ορεινούς όγκους, διότι τουλάχιστον θα παίρναμε κάποια βοηθήματα και οι κάτοικοι επιδότηση» συνέχισε, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο θέμα της τοποθέτησης διοδίων: «Δεν μπορούμε να έχουμε μέσα στο δήμος μας διόδια. Μας κόβουν στα δύο. Όσοι θέλουν να πάνε στην Καστοριά ειδικά από τη Σιάτιστα έχουν πρόβλημα, αλλά και αυτοί που έρχονται μέσω Γρεβενών. Για αυτό το λόγο το θέμα των διοδίων θα μπει και στο περιφερειακό συμβούλιο.»

Ι.Π.