“ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ”

– “Η ειλικρινής σχέση με τους πολίτες δίνει σταθερότητα στην κυβέρνηση”

– Τι είπε για την επέτειο δύο χρόνων διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ

Εφ’ όλης της ύλης ήταν η συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα κανάλια και τους δημοσιογράφους της Κοζάνης ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του στη Δυτική Μακεδονία. Ο υπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε κεντρικά πολιτικά θέματα, αλλά και ειδικότερα ζητήματα της περιοχής, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη Δυτική Μακεδονία και το πολύ θετικό παράδειγμα που δίνει για τη χώρα με το ταμείο Επιχειρηματικής Ανάπτυξης. Για την επέτειο των 2 χρόνων ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία τόνισε πως το χαρακτηριστικό διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ είναι τα “ανοιχτά χαρτιά” και η ειλικρινής σχέση με τους πολίτες. μίλσηε, ακόμη για τα λάθη που έγιναν, αλλά και για άλλα ζητήματα.

Η συνέντευξη ξεκίνησε με την τοποθέτηση του γραμματέα της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης κ. Πολιτίδη, ο οποίος τόνισε πως ήταν συνειδητή επιλογή η παρουσία υπουργών στην περιοχή, που θα ακούσουν τα προβλήματα της περιοχής , παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα “στρατηγικής σημασία”, όπως είναι αυτό των ευρυζωνικών δικτύων. “Το πρόγραμμα σηματοδοτεί μια εποχή στις ψηφιακές επικοινωνίες, βγάζοντας τους οικισμούς από την απομόνωση και πιστεύουμε ότι μπορεί να γίνει και η ατμομηχανή της ανάπτυξης για τη χώρα. Είναι και ζήτημα δημοκρατίας για τις περιοχές αυτές, δίνοντας ίσες ευκαιρίες ανάπτυξης”, τόνισε χαρακτηριστικά.

«Αυτοί που προσδοκούν πολιτικές εξελίξεις ‘κουμπώνουν’ το σενάριό τους με ένα σενάριο καταστροφής» τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, ο οποίος δήλωσε πως «η χώρα δεν καταστρέφεται» και κάλεσε όσους ποντάρουν στην καταστροφή, να κοιταχτούν στον καθρέφτη και να αναμετρηθούν με την πραγματικότητα, λέγοντας ότι η Νέα Δημοκρατίας πέφτει σε «θεμελιώδεις αντιφάσεις».

“Διανύσαμε πάνω από 400 xlm αποτυπώνοντας την έναρξη λειτουργίας ενός πολύ σοβαρού προγράμματος. Αν όλοι οι πολίτες συνειδητοποιήσουμε όσο σημαντικές δυνατότητες δίνουν οι νέες τεχνολογίες στον τόπο και σε περιφέρειες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, τότε θα έχουμε κάνει ένα σημαντικό βήμα Στην εποχή που οι αποστάσεις μετριούνται σε χιλιόμετρα, αλλά θα ξεκινήσουν να μετριούνται σε mbbs, σε ταχύτητα μετάδοσης δεδομένων. Η τεχνολογία είναι εργαλείο που πρέπει να γεφυρώσει τις ανισότητες”, σημείωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός, για το πρόγραμμα που φέρνει το ευρυζωνικό internet σε απομακρυσμένους οικισμούς της χώρας. Τόνισε δε, πως το δίκτυο αποτελεί μια μόνιμη υποδομή για τους οικισμούς, γεφυρώνοντας τις αποστάσεις και δεν πρέπει να μείνει ως εργαλείο σε χέρια λίγων.

“Θα προσπαθήσουμε να κλείσουμε τις πληγές που άφησαν στο σώμα της Ελλάδας οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν από το 2010 και μετά”, προσέθεσε ο ίδιος ενώ σχολιάζοντας την επέτειο δύο χρόνων ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, ο κ. Παππάς, απάντησε πως “Με την επέτειο 2 ετών ΣΥΡΙΖΑ, σκεφτείτε που θα ήμασταν τώρα αν είχαμε τα τεράστια πλεονάσματα που υπέγραψαν Σαμαράς-Στουρνάρας”. Η αγώνας για τη μείωση των πλεονασμάτων δικαιώθηκε, τόνισε ο υπουργός, λέγοντας πως αν δεν είχε επέλθει η πολιτική αλλαγή στην χώρα η κατάσταση θα ήταν πιο άσχημη. “Η Ν.Δ. υποκρίνεται”, τόνισε, λέγοντας πως δεν υπήρξε κανένα success story, ωστόσο υπήρξε αύξηση των παραγωγικών δεικτών, αύξηση πρωτογενούς πλεονάσματος και μείωση της ανεργίας. “Ή η οικονομία μας χρειάζεται χαμηλά πλεονάσματα , άρα κακώς τα υπογράψαμε και δεσμευτήκαμε, ή η ΝΔ απλώς υποκρίνεται. Υπάρχει η ανάγκη χαμηλών πλεονασμάτων;”, αναρωτήθηκε. Επίσης, τόνισε πως το χαρακτηριστικό της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ είναι πως ό,τι έχει καταφέρει το κατάφερε με “ανοιχτά χαρτιά, ενώπιον του ελληνικού λαού.  Η ειλικρινής σχέση είναι αυτό που συνεχίζει και δίνει στην κυβέρνηση τη σταθερότητα και τη δυνατότητα να πορεύεται” ανέφερε με νόημα.

Μίλησε και για τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει, όπως αυτή για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης  , την παρέμβαση για πρόσβαση των ανασφάλιστων στην υγεία, την προστασία της α΄  κατοικίας και η μεγάλη μάχη για τη ρύθμιση του τοπίου της ενημέρωσης, όπως είπε χαρακτηριστικά. Αναφέρθηκε στα θετικά αποτελέσματα που υπήρξαν στον τομέα της υγείας, λέγοντας πως δρομολογούνται προσλήψεις .
Για τη διαπραγμάτευση και τα τυχόν λάθη που έγιναν, σημείωσε πως “γελάνε και τα τσιμέντα, όταν λένε πως η διαπραγμάτευση μας κόστισε δις στον ελληνικό λαό. Ο λαός μας είχε μεγαλύτερες προσδοκίες από εμάς, αλλά υπάρχει και το στοιχείο της διαστρέβλωσης”, απάντησε σχετικά με τις προσδοκίες του λαού από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. “Η χώρα δεν καταστρέφεται, ας κοιταχτούν στον καθρέπτη”, είπε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας για τα αποτελέσματα της επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων, ο κ. παππάς, απάντησε πως αν ο εισαγγελέας βρει ποινικές ευθύνες για επιστρέψει τη δικογραφία στη βουλή για πολιτικά πρόσωπα. “Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει”, τόνισε, λέγοντας πως “δεν θα μείνουν τα άπλυτα- άπλυτα”. Ειδικότερα για το παράδειγμα των ΝΕΩΝ, τόνισε πως “κινδυνεύουν από επιχειρηματικά συμφέροντα”, σημειώνοντας πως αν βρεθεί επενδυτής η κυβέρνηση θα είναι αρωγός.

Ο κ. Παππάς ρωτήθηκε επίσης για μια σειρά προβλημάτων που αφορούν τη Δυτική Μακεδονία, λέγοντας πως είναι η περιφέρεια που την έπληξε περισσότερο η  κρίση, ενώ εξήρε το παράδειγμα για τη δημιουργία επιχειρηματικού ταμείου στην περιοχή.

 

Β.Σ.

δείτε σχετικά αποσπάσματα από τη συνέντευξη τύπου:

 

 

διαβάστε επίσης:

Ο Υπουργός Νίκος Παππάς για τις περιφερειακές τηλεοπτικές άδειες και τον Τύπο

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το