Ο δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης απαντάει μέσω ανάρτησής του στο facebook στον αρτοποιό Γιάννη Σιδέρη για το σχόλιό του στον “Π.Λ.”, αναφορικά με το θέμα που ανέκυψε με τις προμήθειες των κιχιών τη φετινή αποκριά.

 

Απάντηση στον Γιάννης Σιδέρης

Αγαπητέ Γιάννη,

Διάβασα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το κείμενο σου, όπου αποκαλείς «αχάριστο» τον Δήμο Κοζάνης. Σαφώς είναι δικαίωμά σου να πιστεύεις αυτό που πιστεύεις. Επίτρεψέ μου, όμως, να καταθέσω κάποιες ενστάσεις:
1. Γράφεις πως καταφέραμε, με πρόσχημα το ελεγκτικό, να δώσουμε επιχορήγηση στους συλλόγους. Ειλικρινά, θεωρείς ότι είπαμε ψέματα; Ότι εξαπατήσαμε κάποιον; Από που προκύπτει αυτό, όμως; Διότι, αν όντως πιστεύεις κάτι τέτοιο, μπορείς να κάνεις μια παρέμβαση στο ελεγκτικό συνέδριο, ώστε να ενημερωθείς λεπτομερώς για το τι έχει γίνει. Το ελεγκτικό συνέδριο, λοιπόν, απαγόρευσε ρητά την επιχορήγηση των συλλόγων από τον ΟΑΠΝ.
2. Δεν αποκλείσαμε απολύτως κανέναν. Ο Δήμος και ο ΟΑΠΝ έχουν την υποχρέωση να εξασφαλίσουν την προμήθεια πολλών χιλιάδων κιχιών από έναν και μόνο προμηθευτή. Αν πιστεύεις πως έπρεπε να γίνει διαγωνισμός, να είσαι σίγουρος πως οι κίνδυνοι θα ήταν ακόμα περισσότεροι, αφού στην περίπτωση αυτή θα μπορούσαν να συμμετέχουν συνάδελφοι σου από όλη την Ελλάδα, και η γραφειοκρατία είναι τέτοια, ώστε ελάχιστοι τοπικοί αρτοποιοί θα μπορούσαν να συμμετάσχουν.
Γιάννη, η κριτική είναι ωφέλιμη και αποδεκτή. Αλλά, καλό είναι πριν βγάλεις συμπεράσματα, να λάβεις υπόψη τα παραπάνω. Στην διάθεση σου για κάθε πληροφορία.

Καλή αποκριά.

Ο Δήμαρχος Κοζάνης

Λευτέρης Ιωαννίδης

 

δείτε σχετικά

Ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος