Μπορεί το επίκεντρο του προσφυγικού στην περιοχή μας να είναι στα Γρεβενά λόγω του μεγάλου αριθμού προσφύγων και μεταναστών στον ορεινό όγκο, αλλά το ενδιαφέρον των ξενοδόχων για φιλοξενία απλώνεται πια σε όλη τη Δυτική Μακεδονία. Πληροφορίες του prlogos θέλουν ξενοδόχους και ιδιοκτήτες δωματίων σε Σέρβια, Βελβεντό ,Νεράιδα, Εμπόριο, Φούφα και όχι μόνο να έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον στον ανοιχτό διαγωνισμό του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης .Μάλιστα πολλοί έχουν κληθεί και από αρμόδιες υπηρεσίες που κινούνται γύρω από το μεταναστευτικό για να ενημερωθούν για τις αυξημένες ανάγκες σε στέγαση προσφύγων και μεταναστών ώστε να αποσυμφορηθούν τα νησιά.

Υπάρχει αναζήτηση από κεντρικό επίπεδο όχι μόνο για ξενοδοχειακά καταλύματα, αλλά και για σπίτια Airbnb .Η πρόσκληση του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης σε παρόχους ανάλογων Υπηρεσιών για να υποβάλλουν Τεχνική και Οικονομική Προσφορά για τη “Φιλοξενία Μεταναστών & Προσφύγων” λήγει στις 25 Οκτωβρίου.
Την ίδια ώρα δεν υπάρχει ακόμα επίσημη εκπροσώπηση των ξενοδόχων του Νομού Κοζάνης για το θέμα, αφού δεν έγιναν εκλογές. Η θέση πάντως του κ. Ιάκωβου Παντελίδη είναι ότι αναγκάζονται οι ξενοδόχοι να φιλοξενήσουν πρόσφυγες.

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Οι ξενοδόχοι της Κοζάνης πάνε σε εκλογές – Ιάκωβος Παντελίδης: «Είναι αναγκασμένοι οι ξενοδόχοι να επιλέξουν το δρόμο της φιλοξενίας μεταναστών»

Τα Γρεβενά ένας νέος προσφυγότοπος – Το Χιονοδρομικό Κέντρο σε παρακμή και το ενδιαφέρον των ξενοδόχων για φιλοξενία προσφύγων αυξάνεται