Οι ξενοδόχοι του Νομού Κοζάνης με επικεφαλής τον Ιάκωβο Παντελίδη συγκεντρώθηκαν εκτάκτως την Τρίτη το απόγευμα για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για το νέο Σύνδεσμο Ξενοδόχων Δυτικής Μακεδονίας «Ο Ξένιος Ζευς», στον οποίο παρουσιάζονται ως μέλη χωρίς να είναι. «Δεν υπάρχει πουθενά σε όλη την Ελλάδα περιφερειακός σύνδεσμος ξενοδόχων, αλλά σύλλογοι ανά νομό» ανέφερε στο prlogos o Ιάκωβος Παντελίδης. «Από τον  τύπο μάθαμε για την ίδρυσή του. Αν είχαμε συμφωνήσει ως ξενοδόχοι της Κοζάνης με την ανάλογη εκλογική διαδικασία δεν θα είχαμε κάποιο πρόβλημα». Κάτι που δεν έγινε ποτέ χωρίς να γνωρίζει κανείς ποιοι είναι αυτοί οι ξενοδόχοι της Κοζάνης που συμμετείχαν  στο νέο σύλλογο.

Στις 3 Νοεμβρίου θα γίνουν εκλογές μεταξύ των ξενοδόχων του Νομού Κοζάνης για εκλογή νέου προεδρείου μετά και από χρόνια αδράνειας. Αφορμή έδωσε ο «Ο Ξένιος Ζευς», ο οποίος και ταρακούνησε τους ξενοδόχους της Κοζάνης.

Όσο για το θέμα της φιλοξενίας προσφύγων ο κ. Παντελίδης ανάφερε ότι: «Θα ήταν πολύ καλό οι πελάτες των ξενοδόχων να μην ήταν μετανάστες. Όπως  καταντήσαμε, είναι αναγκασμένοι να επιλέξουν αυτό το δρόμο. Δεν μπορείς να κατηγορείς τους ξενοδόχους. Κάθε μέρα είναι και χειρότερα» τόνισε αναφερόμενος στις αυξημένες μεταναστευτικές ροές των τελευταίων ημερών. Όσο για τους ξενοδόχους των Γρεβενών είπε ότι:» Ποτέ δεν κατέκρινα τους ξενοδόχους των Γρεβενών ,αλλά την πολιτική για την φιλοξενία μεταναστών στον τουριστικό ορεινό όγκο».

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Ο νεοσυσταθής Σύνδεσμος Ξενοδόχων Δυτικής Μακεδονίας «Ο Ξένιος Ζευς»

Ιάκωβος Παντελίδης: Η φιλοξενία προσφύγων στα Γρεβενά καταστρέφει και την υπόλοιπη Δ. Μακεδονία