Ο Νίκος Χαρδαλιάς, Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων μετά την έκτακτη σύσκεψη των φορέων στο κτίριο της νομαρχίας το Σάββατο το πρωί σημείωσε ότι η κατάσταση παραμένει κρίσιμη. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο. Πρέπει να εφαρμοστούν τα μέτρα που προτείνουν οι επιδημιολόγοι, η χρήση μάσκας, οι αποστασίες και τα μέτρα υγιεινής. Από εδώ ξεκίνησε το μεγάλο πρόβλημα στην πρώτη φάση, από εδώ και στην δεύτερη φάση. Είναι ένα στοίχημα που το κέρδισε σε πρώτη φάση η Δυτική Μακεδονία, θα το κερδίσει και στη δεύτερη».

Για την ενδεχόμενη εκ περιτροπής λειτουργία των σχολείων σημείωσε ότι «είχαμε 20 κρούσματα από 1 Σεπτεμβρίου. Καμιά από τις 20 περιπτώσεις δεν αφορούν ενδοσχολική συρροή. Στα σχολεία είναι πιο εύκολο να τηρούνται τα μέτρα από το να παραμένουν παντού και στις πλατείες.Αν υπάρξει οποιασδήποτε συρροή θα γίνει το αυτονόητο».

Σχετικά με την συνεννόηση της Πολιτικής Προστασίας και του δήμου Κοζάνης τόνισε ότι κάλεσε δημόσια προ δεκαημέρου τους κατοίκους της Κοζάνης και των Ιωαννίνων να είναι προσεχτικοί. Υπάρχει μια εύλογη ανησυχία , ως αυτοδιοικητικός συνεννοούμαι με του δημάρχους»

Ιωάννα Παπαδημητρίου