Τι λέχθηκε για τις παράνομες μετακινήσεις από και προς την Π.Ε. Κοζάνης και τον αθέμιτο ανταγωνισμό των επιχειρήσεων

Δύσκολη η κατάστση και στην Π.Ε.Καστοριάς

Ο περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης μετά την σύσκεψη στο κτίριο της Π.Ε. Κοζάνης παρουσία του Νίκου Χαρδαλιά και τριών γενικών γραμματέων σημείωσε ότι πρέπει να γίνει συστηματική προσπάθεια όλων για την χρήση μάσκας όλο το επόμενο 14 ήμερα και την αποφυγή μετακινήσεων στην Π.Ε. Κοζάνης. Υπάρχει κίνδυνος και στην κατάσταση της Π.Ε. Καστοριάς.

Θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι ώστε να καταστεί σαφές στους αρνητές ότι υπάρχει κίνδυνος, ενώ συζητήθηκαν και θέματα για την ενίσχυση των επιχειρήσεων .Η αστυνομία έχει κάνει συστηματικούς ελέγχους .Έχουμε 21 συσσωρεύσεις κρουσμάτων στην Κοζάνη και άλλες 20 διάσπαρτες σε όλη την ΠΕ. Κοζάνης. Κυρίως η συρροή υπήρξε στα στέκια της νεολαίας. Δεν δικαιολογούμαστε να εφησυχάζουμε , υπάρχουν τα μέσα .Σε 14 μέρες πρέπει να μειώσουμε τα κρούσματα».

Τέθηκε επί τάπητος το θέμα του αθέμιτου ανταγωνισμού μεταξύ επιχειρήσεων και ζητήθηκε να μην χτυπάν στις μηχανές με 24% αλλά μόνο με 13%.Επίσης έγινε αναφορά για τις παράνομες μετακινήσεις πελατών με κάποια μέσα εκτός ΚΤΕΛ κάτι που είναι επικίνδυνο για τη διασπορά του ιού πέρα από τις ποινικές ευθύνες.

 

Ιωάννα Παπαδημητρίου