Ο προηγούμενος διαγωνισμός του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης για φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών μπορεί να έληξε στις 25 Οκτωβρίου, αλλά λόγω του ενδιαφέροντος των ξενοδόχων όλης της χώρας και του νομού Κοζάνης τρέχει αυτή τη στιγμή νέος, με καταληκτική ημερομηνία στις 4 Νοεμβρίου.

Μισθωμένα ξενοδοχεία της ευρύτερης περιοχής, όπως και της Νεράιδας που είτε ανοίγουν μετά από χρόνια εγκατάλειψης είτε αλλάζουν χέρια επί μισθώσει διευκολύνονται στη συμμετοχή τους σε προγράμματα φιλοξενίας. Να θυμίσουμε ότι ο Ξενοφών Βαΐζογλου, πρώην πρόεδρος της κοινότητας ανέφερε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα φιλοξενηθούν πρόσφυγες ή λαθρομετανάστες στην Νεράιδα. Η Νεράιδα είναι το τουριστικό στολίδι της Δυτικής Μακεδονίας, με πλήθος επισκεπτών κάθε χρόνο, ιδίως τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει μέρα με την μέρα αυξητική τάση επισκεψιμότητας. Δηλώνουμε πως δεν θα επιτρέψουμε ΚΑΝΕΝΑΝ να την υποβαθμίσει».

Να όμως που λογαριάζουμε χωρίς τον ξενοδόχο και η οικονομική ασφυξία ωθεί τους επαγγελματίες του χώρου σε ανάλογες λύσεις ανεξαρτήτως του αν ο τόπος είναι τουριστικός ή όχι. Και τα Γρεβενά τουριστικό μέρος είναι, αλλά ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών θα αυξηθεί σημαντικά εν γνώσει του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Η αναφορά του δημάρχου Σερβίων στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης για έλευση προσφύγων σε ξενοδοχείο της Νεράιδας, αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Σύμφωνα με πληροφορίες του prlogos ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επιθυμεί από αυτό το σαββατοκύριακο να στείλει πολύ κόσμο στην ηπειρωτική Ελλάδα, ενώ ακόμα δεν έχει επιλεγεί το στρατόπεδο στη Δυτική Μακεδονία, το οποίο θα μετατραπεί σε νέο hot spot. Με το συνολικό αριθμό των προσφύγων και μεταναστών στη Δυτική Μακεδονία να αγγίζει τους 2.500 έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας …

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Ο Πρόεδρος της Νεράιδας για τα περί φιλοξενίας προσφύγων στην περιοχή: «Σε καμία περίπτωση ΔΕΝ θα φιλοξενηθούν πρόσφυγες ή λαθρομετανάστες στη Νεράιδα»

Δεν υπάρχει σύμβαση για φιλοξενία προσφύγων με ξενοδοχείο της Νεράιδας – Καθόλου μακρινό το ενδεχόμενο παρουσίας προσφύγων σε τουριστικά μέρη

Ξενοδόχοι από Σέρβια, Βελβεντό, Νεράιδα, Εμπόριο, Φούφα ενδιαφέρονται για φιλοξενία προσφύγων