Σε μια δημοσίευση πριν 2 μήνες περίπου σε τοπικό site της ΚΟΖΑΝΗΣ O δήμαρχος ΚΟΖΑΝΗΣ είχε δηλώσει ότι «Δεν άλλαξε και κάτι σημαντικά στο Μαμάτσειο με το προσωπικό. Οι αποχωρήσεις δεν επηρεάζουν τη γενικότερη λειτουργία του νοσοκομείου»

Να θυμίσω ότι ο Δήμος ΚΟΖΑΝΗΣ είναι μέλος στο ΔΣ του ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ..
Εάν αληθεύει αυτή η ανάρτηση σε συνδυασμό με τα πρόσφατα περί ανάθεσης μελέτης από τον δήμο για την δημιουργία νέου νοσοκομείου συμπεραίνω ότι εμείς οι ιατροί και νοσηλευτές 2 χρόνια περισσεύουμε.

Δεν ακούστηκε τίποτα για την υποστελέχωση που υπάρχει καθώς επίσης και για τις καθημερινά αυξανόμενες ανάγκες του Νοσοκομείου Κοζάνης αλλά και των νοσοκομείων τις ευρύτερης περιοχής . Δεν ακούστηκε τίποτα για τους ασθενείς που υποθεραπεύοπονται .

Εμείς προσπαθούμε να σταθούμε στα πόδια μας, έχουμε εξουθενωθεί από ένα σοβαρά υποστελεχωμένο σύστημα υγείας και οι απόψεις των τοπικών αρχόντων αυτή την στιγμή περί δημιουργίας νέου νοσοκομείου ή περί μη ύπαρξης προβλήματος στελέχωσης απέχουν μακριά από την πραγματικότητα ( εάν ισχύουν) και μας κάνουν να νοιώθουμε μόνοι και απροστάτευτοι.
Το πρόβλημα αυτή την στιγμή είναι το νέο νοσοκομείο ; ή το πώς θα σώσουμε ανθρώπινες ζωές που χάνονται άδικα;

Aυτή την στιγμή τα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας έχουν ακάλυπτες εφημερίες από αναισθησιολόγους , οι παθολογικές κλινικές και τα ΤΕΠ είναι σοβαρά υποστελεχωμένα και οι ΜΕΘ αδειάζουν από ιατρούς αλλά γεμίζουν από αρρώστους με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Για όλα αυτά δεν γίνεται λογος από κανέναν!!!

Ο κόσμος είναι μπερδεμένος και παραλογίζεται με αποτέλεσμα να μην εμβολιάζεται ή να μην εμπιστεύεται. Και ξεκληρίζονται οικογένειες . Η απάντηση στο πρόβλημα αυτό είναι η δημιουργία ενός καινούριου νοσοκομείου το οποίο μπορεί να χρειαστεί πάνω από 5 χρόνια για να γίνει;

Αν θυμάμαι καλά εδώ και δεκαετίες συζητιέται ή δίνεται ως υπόσχεση από τους εκάστοτε πολιτικούς σε προεκλογικές περιόδους, η δημιουργία ενός νέου νοσοκομείου στην Κοζάνη. Είναι ώρα για τέτοιες υποσχέσεις ή για άμεσες δράσεις στήριξης ενός σοβαρά υποστελεχωμένου συστήματος υγείας σε τοπικό αλλά και πανελλήνιο επίπεδο . Ελπίζω να μην πάτε να αποπροσανατολίσετε την κοινή γνώμη.
Όπως είναι γνωστό η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό που υπάρχει και πρέπει να προστατεύεται. Τέτοιου είδους δηλώσεις και ενέργειες στην παρούσα φάση απέχουν μακριά από την πραγματικότητα δεν διασφαλίζουν της υγεία των πολιτών άμεσα.

Ουδέποτε άκουσα από τους τοπικούς άρχοντες και φορείς για την άμεση ανάγκη στελέχωσης των νοσοκομείων , όχι μόνο της Κοζάνης αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Αλλά και εάν ειπώθηκε τι έκαναν ;
Eμείς απεναντίας ακούμε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Τα προβλήματα αυτά είναι κοινά σαν τα συγκοινωνούντα δοχεία. Όταν παίρνει φωτιά το σπίτι του γείτονα αργά ή γρήγορα θα πάρει και το δικό σου . Δυστυχώς εδώ καίγεται όλη η γειτονιά κα εμείς σκεφτόμαστε που θα χτίσουμε τον νέο πυροσβεστικό σταθμό, αντί να πάμε να την σβήσουμε.
Γιατί άραγε;

Οι υπεύθυνοι εδώ και 2 χρόνια τώρα τα έχουν δει όλα αυτά;
Εμείς περιμένουμε άμεσα πράξεις και όχι λόγια ξαναειπωμένα.