Ευ: το καλό
Ένας κρουνός από Χρυσές σταγόνες και αχτίδες ξεχύθηκαν από όλα τα στόματα. Όλοι έδωσαν και πήραν έναν καλό λόγο, από αυτό που φωλιάζει μέσα στην ψυχή μας και κανείς δεν μπορεί να μας το πάρει.
Μία η ευχή όλων: με υγεία, και άπειρα άλλα μικρά και μεγάλα, για τις ανάγκες μας, τις επιθυμίες, τα όνειρα , τους πόθους και τα θέλω μας. Όλα δημιούργησαν ένα άλλο σύμπαν από χρυσοσταλίδες, που διαπέρασαν την καταχνιά του φόβου, που επικάθησε στην ατμόσφαιρα. Μίκρυναν την απόσταση, ζέσταναν τις άδειες αγκαλιές, γέμισαν για λίγο το κενό, απάλυναν τον πόνο και φώτισαν το μυαλό, να δει καθαρά.

Να βρούμε ο καθένας μας από τι θα κρατηθούμε, για να σταθούμε όρθιοι μέσα στον ταραγμένο κόσμο μας.
Τώρα που λιγόστεψαν έως καταργήθηκαν τα έθιμα, σιώπησαν οι μουσικές, εξέλειψαν τα γλέντια και οι χοροί, όπου επέρχονταν η ένωση του ενός με τους άλλους και η λύτρωση, μας έμεινε ο καλός ο λόγος. Οι ευχές συνόδευαν τον άνθρωπο σε όλες τις δοκιμασίες και του έδιναν τη δύναμη να αντέξει και να πετύχει.

Στις μέρες μας ένα είναι το ζητούμενο: Να μπορέσει ο καθένας μας να δει το φως μέσα στα σκοτάδια, το δικό του φως. Τότε θα βρεθεί με τους άλλους και θα δημιουργήσουν τον κόσμο που ονειρεύονται να ανατείλει πάνω από την ομίχλη του κακού και:

Θα ορθώσει τον καθαρό λόγο και θα προτάξει τον ψυχικό κόσμο του ανθρώπου, απέναντι στη φρενίτιδα που κατέλαβε τους ισχυρούς της γης να στρεβλώσουν ή και να καταργήσουν τη φυσική υπόσταση του ανθρώπινου είδους.

Χρόνια πολλά, καλή χρονιά,