Για μια ακόμη χρονιά η Κοζάνη έμεινε μακριά από την ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων περιορισμένη στη μυρωδιά του γιαπρακιού από την ομώνυμη γιορτή και σε τρία παιχνίδια της κεντρικής πλατείας. Την προπαραμανή των Χριστουγέννων έβαλε λουκέτο και το υποτυπώδες χριστουγεννιάτικο παζάρι του Εκθεσιακού Κέντρου, μιας και δεν έτυχε ανάλογης ανταπόκρισης. Προφανώς και η πόλη μας παίρνει τα πρωτεία στην έλλειψη συνεργασίας και μάλλον θα πρέπει να πάρει τα εύσημα για την διάθεση των φορέων του τόπου να κάνουν ό,τι τους κατέβει στο κεφάλι μόνοι τους για να μαζέψουν τα μπράβο.
Η αποτυχημένη συνταγή του Εκθεσιακού Κέντρου οφείλει να προβληματίσει τη νέα διοίκηση του ΕΒΕ Κοζάνης και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, αν επιθυμούν τη συνέχισή του. Διότι φέρουν ευθύνη οι μέτοχοι για τα όσα συμβαίνουν.
Όσο για το δήμο Κοζάνης καλό είναι πέραν της εκμετάλλευσης της πλατείας με πλανόδιους να αναλάβει φορέας σχετικός με τον πολιτισμό τις εκδηλώσεις της εορταστικής περιόδου για να νιώσουμε κι εμείς Χριστούγεννα. Αυτά.
Ι.Π.

Αυτά είναι τα Χριστούγεννα στην Κοζάνη-Μια βόλτα στην πλατεία και στην αγορά του Εκθεσιακού Κέντρου