Την Τετάρτη το απόγευμα, 27 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η έκτακτη συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Κοζάνης με δύο βασικά θέματα. Το πρώτο αφορά τη γνωμοδότηση για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή μεταξύ Τριών Δέντρων-Γκέρτσου & Ιωνίας, στα πλαίσια εκπόνησης του σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης. Προκειμένου να υλοποιηθεί η μελέτη αυτή πρέπει να γίνουν ορισμένες μονοδρομήσεις, οι οποίες θα πρέπει, για παράδειγμα, να έχουν εγκριθεί και από την επιτροπή κυκλοφοριακού. Το δεύτερο θέμα αφορά την εξέταση τωναιτήσεων για χορήγηση αδειών παράτασης ωραρίων χρήσης μουσικών οργάνων.

Η επικεφαλής Πέρι Γκαντιά ανέφερε πως στην πρώτη συνεδρίαση δε λήφθηκε κάποια τελική απόφαση, καθώς ζητήθηκαν περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τους χώρους στάθμευσης. Σε συνάντηση με τον αντιδήμαρχο, κ. Δεσποτίδη, η ίδια εξήγησε πως η διέλευση των κατοίκων θα γίνεται κανονικά. Θα μειωθούν κάποιες θέσεις στάθμευσης, όμως η στάθμευση δε θα απαγορεύεται. Θα δοθούν περιμετρικά κάπου αλλού.

Το κέντρο πρέπει να είναι προστατευμένο με χώρους ελεύθερους και με χαμηλές ταχύτητες. Ο Δήμος προσπαθεί να στηρίξει μελλοντικά την πολεοδομική, πληθυσμιακή, κοινωνική ανάπτυξη. Υπάρχει ήδη ασφυξία στην πόλη και τώρα είναι η ευκαιρία της να έχει μια προοπτική.

Μέλος του τοπικού συμβουλίου, ο κος Δάφας Τριαντάφυλλος, φέρει ενστάσεις για το συνολικό ΣΒΑΚ. Ο ίδιος δηλώνει ότι σήμερα μένει να δοθεί η γνωμοδότησή τους σχετικά με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ανάπλαση της περιοχής τριών Δέντρων-Οσε.

Τα περισσότερα μέλη τάσσονται υπέρ.