Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θόδωρος Θεοδουλίδης έδωσε τη δική του εικόνα για τα όσα συμβαίνουν στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο Κοζάνης την Τρίτη. Το μικρό πανεπιστήμιο και το μεγάλο ΤΕΙ, όπως το ονόμασε έδωσαν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στη διαδικασία της συγχώνευσης , όταν άλλα ιδρύματα προετοιμάζονταν πριν τον νόμο.«Χάσαμε πολύτιμο χρόνο» που θα μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε στη διαδικασία της μετάβασης αντί να ασχολούμαστε αν οι καθηγητές των ΤΕΙ θα μπορούσαν να είναι υποψήφιοι ή όχι στις εκλογές, όπως είπε.

Κατόπιν παρουσίασε τις δυσκολίες που συνάντησε η νέα διοίκηση την 1η Σεπτεμβρίου, τόσο στην τοποθέτηση των υπαλλήλων , όσο και στις προκηρύξεις εκτάκτων καθηγητών, οι οποίες δεν είχαν προχωρήσει. «Σε επίπεδο πιστοποίησης του ιδρύματος δεν έχουμε πιστοποιηθεί εσωτερικά. Είμαστε από τα ελάχιστα ιδρύματα της χώρας χωρίς εσωτερική πιστοποίηση»συνέχισε προσθέτοντας ότι υπήρχαν καθυστερήσεις σε ΦΕΚ διορισμού.

Έγιναν τοποθετήσεις 130 υπαλλήλων στο ίδρυμα , προκηρύξεις καθηγητών , μετακόμισε η διοίκηση στα Κοίλα , γίνονται ενέργειες για τη φοιτητική μέριμνα . «Η υπηρεσία για τα δεκάδες τεχνικά έργα είναι υποστελεχωμένη, υπάρχουν δύο μεγάλα χρέη», όπως η υπόθεση ΕΔΙΚΑ της Καστοριάς.Για 22 τμήματα υπάρχουν μόνο 190 καθηγητές, πιθανόν να είναι και ένας από τους χειρότερους δείκτες σε αντιστοιχία καθηγητών -φοιτητών στην χώρα, όπως χαρακτηριστικά τόνισε.Το Πανεπιστήμιο έτρεξε την κινητικότητα, το ΤΕΙ σταμάτησε .29 νέες θέσειςκαθηγητών προσαρτήθηκαν στο ίδρυμα,αλλά οι ανάγκες είναι πολύ μεγάλες στα νέα τμήματα.

Για την αναστολή των τμημάτων ο πρύτανης τόνισε ότι κρατήθηκαν χαμηλοί τόνοι γιατί δόθηκε η διαβεβαίωση ότι πρόκειται για επανεξέταση και όχι κατάργηση. «Αυτά τα τμήματα σχεδιάστηκαν πριν το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων και τώρα είναι καλύτερα να τα σχεδιάσουμε με βάση τα νέα δεδομένα» με ανοιχτή διαβούλευση για τα νέα τμήματα με την τοπική κοινωνία. «Η μοίρα του Πανεπιστημίου συνυφασμένη με τη μοίρα της περιφέρειας» ολοκλήρωσε.

Ιωάννα Παπαδημητρίου