“Η έκθεση είναι πολύ σημαντική, γιατί φέρνει στη Βόρεια Ελλάδα τις ενεργειακές εξελίξεις. Ιδιαίτερα για εμάς, που ως Clube βρισκόμαστε στη Δυτική Μακεδονία”, ανέφερε ο Νίκος Ντάβος στο energypress, από το περιθώριο της Renewable Energy Tech.

“Εμείς ως cluster καθαρών τεχνολογιών που ασχολείται και με τα θέματα του υδρογόνου, προσπαθούμε από το 2016 και πιο εντατικά από το 2019, να φέρουμε στην περιφέρεια και συνολικά στη χώρα τις τεχνολογίες υδρογόνου”, πρόσθεσε ο κ. Ντάβος, σχετικά με το ρόλο που παίζει το υδρογόνο για τη Δυτική Μακεδονία.

Ειδικότερα, αναφερόμενος στα τοπικά αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας, σημείωσε: “Θεωρούμε ότι το μεγάλο πλεονέκτημα των τεχνολογιών υδρογόνου είναι ότι έχουν σημαντικό αποτύπωμα στις τοπικές κοινωνίες. Φέρνουν θέσεις εργασίας, ανάπτυξη τοπικά και περιφερειακά. Επομένως είναι ζητούμενο, ειδικά για τη Δυτική Μακεδονία, που βρίσκεται στη μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή, να μπορέσει να δημιουργήσει νέες και καλές θέσεις εργασίας, που θα προσφέρουν προστιθέμενη αξία στην περιοχή, αναπτύσσοντας καινούργιους κλάδους πάνω στο μέλλον, στις καθαρές τεχνολογίες, τις ΑΠΕ.”

Δείτε ολόκληρη τη δήλωση στο σχετικό βίντεο.

πηγή:energypress.gr