Πρόβλημα η χρηματοδότηση της Στέγης και το Κέντρου Διημέρευσης

H Δόμνα Μιχαηλίδου, Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με αρμοδιότητα σε θέματα Πρόνοιας επισκέφτηκε την Παρασκευή το απόγευμα τους Ταξιδευτές της Ελπίδας στον Άργιλο, ένα κέντρο που παρέχει υπηρεσίες σε άτομα με διαταραχές αυτιστικού φάσματος. «Έχω μείνει έκπληκτη με τη δομή» δήλωσε η υπουργός. «Εδώ βρίσκω προδιαγραφές υψηλού επιπέδου για επανένταξη των παιδιών. Οι δύο στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης των έξι ατόμων η καθεμιά πρέπει να λειτουργήσουν μέσω της περιφέρειας και του ΠΕΠ ή μέσω του ΕΟΠΥ. Έχει ανοίξει με προσωρινό πρόγραμμα βραχείας φιλοξενίας ώστε όταν υπάρχει ανάγκη να εξυπηρετούνται οι οικογένειες».

Ο Κωνσταντίνος, ο Ραφαήλ, ο Στέλιος συνομίλησαν με την υπουργό και έδειξαν τον κήπο που ετοιμάζουν με το φύτεμα λαχανικών. Στο κέντρο ουσιαστικά φιλοξενούνται τρεις δομές: το ΚΔΑΠ το απόγευμα, το Κέντρο Διημέρευσης που απασχολεί τα παιδιά το πρωί και η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης όταν οι γονείς δεν μπορούν να υποστηρίξουν τα παιδιά τους.

Ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας ιδιαίτερα χαρούμενος για την ένταξη της Κοζάνης στις 100κλιματικά ουδέτερες πόλεις ως το 2030 ανέφερε ότι στο ζήτημα της αναπηρίας ο δήμος καλύπτει όλο το φάσμα και με το νέο ΣΔΙΤ θα κατασκευαστεί καινούργιο ειδικό δημοτικό και νηπιαγωγείο. Σε ερώτηση της υπουργού για τα 12 παιδιά που προορίζονται για τη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης αναφέρθηκε ότι στόχος είναι να λειτουργήσει η μία Στέγη των έξι ατόμων, αφού εκπαιδευτεί το προσωπικό και εξασφαλιστεί η ανάλογη χρηματοδότηση που αποτελεί και το μεγαλύτερο πρόβλημα. Πολλά παιδιά που τελειώνουν τη βασική εκπαίδευση δεν έχουν που να πάνε.

Ιωάννα Παπαδημητρίου






Η Δόμνα Μιχαηλίδου εγκαινίασε το βρεφονηπιακό σταθμό του Μποδοσάκειου – Ένας σταθμός πρότυπο για τα παιδιά των εργαζομένων του νοσοκομείου και της Κοζάνης

Η Δόμνα Μιχαηλίδου στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Πτολεμαΐδας: Τα σχολικά γεύματα σε όλο το Νομό θα ξεκινήσουν με το χτύπημα του κουδουνιού – Αυξήσαμε τους αποδέκτες κατά 20%