«Ο προσωπικός βοηθός θα ξεκινήσει σε 8 μήνες – Σε επίπεδο απωλειών στα γηροκομεία είμαστε οι τελευταίοι χώρα στην Ευρώπη»

H Δόμνα Μιχαηλίδου, Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με αρμοδιότητα σε θέματα Πρόνοιας εγκαινίασε την Παρασκευή το πρωί το νέο Βρεφονηπιακό Σταθμό του Δήμου Εορδαίας, που βρίσκεται στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο. Η ίδια μίλησε για την αναβάθμιση των υπηρεσιών σε όλους τους ευάλωτου και τα παιδιά. «Η παιδική προστασία δεν είναι μόνο τα παιδιά των ιδρυμάτων αλλά όλα τα παιδιά μας .Φτιάξαμε το πρόγραμμα Κυψέλη που παρέχει τέτοιες υπηρεσίες, τέτοιου τύπου παιχνίδια, εργαζόμενους με δεξιότητες ώστε τα παιδιά να αυξάνουν τις δεξιότητες στους ανεξαρτήτως εισοδήματος ή της γεωγραφικής περιοχής των γονέων τους. Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί δεν είναι χώροι στάθμευσης, αλλά χώροι που εξυπηρετούν την οικογένεια, επενδύουμε στα παιδιά μας» Μάλιστα στάθηκε στο γεγονός ότι στον εν λόγω σταθμό που δεν είναι στο κέντρο της Αθήνας, δεν είναι μόνο τα παιδιά των εργαζομένων του νοσοκομείου, αλλά και της Κοζάνης και των γύρω περιοχών με πούλμαν. «Σε επίπεδο απωλειών στα γηροκομεία είμαστε οι τελευταίοι χώρα στην Ευρώπη».

«Ο προσωπικός βοηθός θα ξεκινήσει σε 8 μήνες. Μια παροχή που βοηθά όλες τις οικογένειες και κυρίως τα άτομα με αναπηρία να έχουν έναν άνθρωπο της επιλογής τους να βγουν από το σπίτι, να πάνε στο πανεπιστήμιο. Στην β’ φάση μετά και από έκκληση της τοπικής κοινωνίας δεσμεύομαι ότι οι τόποι σας θα είναι μέσα. Είναι μια μεγάλη ανακούφιση»  . Κομμάτι της δίκαιης μετάβασης ήταν η απονομή και κατανομή σχολικών γευμάτων σε όλη την περιφέρεια, ολοκλήρωσε. Η προϊσταμένη του σταθμού την ξενάγησε στους χώρους του πρότυπου βρεφονηπιακού σταθμού, ενώ το προσωπικό της πρόσφερε τοπικά δώρα και ζωγραφιές των παιδιών.”Έχουμε κάνει τα γεύματα σε όλο το νομό , θα βάλουμε τον προσωπικό βοηθό από Ιανουάριο και θα κάνουμε και το προσβάσιμο σπίτι” .

Ιωάννα Παπαδημητρίου