Ο δικηγόρος ζήσης Βρίκος της μητέρας του άτυχου Στάθη δήλωσε «νομίζω ότι δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να ισχυρίζεται κανείς ότι η μητέρα του θύματος, θα μπορούσε κατά διάνοια, να οργανώσει το θάνατο του παιδιού της, ή να φτάσει σε μία τέτοια απόφαση να χάσει το μονάκριβο παιδί της μόνο και μόνο, επειδή έχει βάλει στο μάτι, όπως αναφέρθηκε, την οικεία των ανθρώπων αυτών.

Έχουν κάθε δικαίωμα, να ζητάνε αυτά που ζητάνε, το δικαστήριο θα αποφασίσει επί της ουσίας αυτών, των εγγράφων. Η προσωπική μου άποψη αν θέλετε, ως πολιτική αγωγή, δεν βρίσκω ότι υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα επί των εγγράφων και επί της διαδικασίας. Έχουμε πει πολλές φορές όμως ότι έχουμε υπομονή και περιμένουμε να εκδοθεί η απόφαση, ακόμη και αν αυτή αργήσει».

Ο συνήγορος υπεράσπισης του ιδιοκτήτη των Ροτβάιλερ Κύριος Βασιλειάδης ανέφερε ότι «από την αρχή που κινήθηκε αυτή η απόφαση το 2016, ζητάμε μετ’ επιτάσεως από το Μαμάτσειο νοσοκομείο, να μας αναφέρει ποιοι ήταν οι γιατροί, οι οποίοι ήταν παρόντες και ποιοι επιλήφθηκαν του περιστατικού. Από εκεί και πέρα υπάρχει επίσης ένα σοβαρό θέμα, ζητάμε ξανά νέα έγγραφα από το Μαμάτσειο νοσοκομείο. Η απόφαση της εισαγγελίας είναι ότι απορρίπτεται το αίτημα γιατί δεν υπάρχει ειδικό έννομο συμφέρον. Σε οποιοδήποτε κράτος του κόσμου και στον πρωτοετή φοιτητή νομικής αν του πείτε ότι ο κατηγορούμενος δεν έχει ειδικό έννομο συμφέρον, θα γελάσουν, αν δεν κλάψουν και οι πέτρες. Υπάρχουν πάρα πολλές πλημμέλειες στην διαδικασία».

Λόγω έκανε για την κατ’ αντιπαράθεση εξέταση μαρτύρων, το δικαστήριο θεώρησε ότι δεν πρέπει να υπάρχει. «έχουμε τον κύριο Δουλγεράκη, ο οποίος ενώ ζητάμε επί 4-5 χρόνια να εμφανιστεί, κατά κάποιο λόγο η εισαγγελία αρνείται ,το δικαστήριο επιφυλάσσεται, όταν φαίνεται να έχει ο ίδιος καταθέσει ,να έχει συντάξει την έκθεση ακριβώς και κάνει απλώς μια περιγραφή, ούτε λέει αιτία θανάτου, ούτε τι ενέργειες έγιναν. Υπάρχουν παρά πολλά ζητήματα, 50 λεπτά στο παιδί από ότι φάνηκε δεν έγινε καμία ενεργεία απολύτως, δεν έγινε τραχειοστομία. Ενώ έχανε αίμα το παιδί, δεν έγινε καν μετάγγιση αίματος και αντ’ αυτού περίμεναν την αναισθησιολόγο.

Είναι μια πολλή ιδιαίτερη υπόθεση, για αυτό και βλέπετε να υπάρχουν ιδιαίτερες εντάσεις. Εμείς δεν θέλουμε να δημιουργούμε εντάσεις αλλά πραγματικά θέλουμε να λάμψει η αλήθεια. Δεν έγινε καμία ιατρική ενέργεια για 50 λεπτά και το παιδί το αφήσανε να πεθάνει, αυτή είναι η πραγματικότητα και θα το φωνάζουμε. Τώρα από εκεί και πέρα είναι μια βολική εκδοχή ότι το Μαμάτσειο και οι γιατροί δεν έχουν καμία ευθύνη. Ρίξτε λοιπόν κ τους κατηγορούμενους στα σκυλιά και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλυτέρα».

Ιωάννα Παπαδημητρίου