Εγκαίνια βιβλιοθήκης και ο υπουργός Εσωτερικών κ. Αλέξης Χαρίτσης άφησε ανοιχτό παραθυράκι για την ανεξαρτησία του Βελβεντού θυμίζοντας άλλες εποχές. ”Οι εξόφθαλμες αδικίες πρέπει να αντιμετωπιστούν» δήλωσε λέγοντας ότι «το αίτημα του Βελεβντού  είναι πολύ τεκμηριωμένο κι εδράζεται σε πραγματικά προβλήματα».

Το δελτίο τύπου που στάλθηκε από το υπουργείο ανέφερε ότι  «Προανήγγειλε ότι το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις της Κυβέρνησης για τη χωροταξική ανακατανομή ορισμένων Δήμων οι οποίοι αποτελούν ιδιαίτερες περιπτώσεις, υπογραμμίζοντας ωστόσο, ότι θα ήταν άσκοπο, άκαιρο και πολιτικά ανώριμο να ανοίξει το ζήτημα αυτό για το σύνολο του αυτοδιοικητικού χάρτη, λίγους μήνες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές.»

Αυτό το πολιτικά ανώριμο  θέμα ανοίγει όμως αφήνοντας τους βελβεντικούς να ελπίζουν, για ψηφοθηρικούς καθαρά λόγους σε μια προεκλογική περίοδο. Πόσο άλλωστε συμπτωματικό μπορεί να είναι το πρωί των εγκαινίων  της Δημοτικής Βιβλιοθήκης να επισκέπτεται τους βελεβεντινούς ο κ. Χαρίτσης; Ακόμα και πίσω από τη Βιβλιοθήκη που από μόνο του σαν γεγονός είναι μεγάλο για την πόλη, αναζητούμε άλλα οφέλη ανοίγοντας τους ασκούς του Αιόλου και για άλλα αιτήματα ανεξαρτησίας, όπως η Αιανή, ο Πεντάλοφος κλπ Κατά τα άλλα είναι «άκαιρο και πολιτικά ανώριμο να ανοίξει το ζήτημα αυτό για το σύνολο του αυτοδιοικητικού χάρτη, λίγους μήνες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές.»Προφανώς δηλαδή η χωροταξική ανακατανομή ορισμένων Δήμων αφορά μόνο το Βελβεντό και την εφαρμογή παλαιοκομματικών μεθόδων για να πάρουμε ψήφους.

Ιωάννα Παπαδημητρίου 

«Τεκμηριωμένο αίτημα που εδράζεται σε πραγματικά προβλήματα» – Τι δήλωσε ο Αλέξης Χαρίτσης από την Κοζάνη για το αίτημα αυτονομίας του Βελβεντού