Δύο δελτία τύπου, το ένα με διαφορά μιας βδομάδας από το άλλο για την παράταση των ωρών του ΑΗΣ Καρδιάς, τα οποία αλληλοσυμπληρώνονται, παρότι αρχικά φαίνεται να περνούν διαφορετικό μήνυμα. Ο συνδικαλισμός κόντρα στην  κυβέρνηση, η οποία ακόμα και σήμερα αφήνει παλινωδεί .« Δυστυχώς στη συνάντηση με τον Υπουργό, κατατέθηκε η απόφαση του υπουργείου να μην διεκδικήσει περαιτέρω ώρες για την λειτουργία των μονάδων του ΑΗΣ Καρδιάς, πέραν των ωρών που απομένουν και που δυστυχώς είναι ελάχιστες», ανέφερε το δελτίο τύπου του Σπάρτακου στις 5 Οκτωβρίου. Στις 12 Οκτωβρίου έρχεται νέο δελτίο τύπου από το Υπουργείο Ενέργειας που αναφέρει: « Για τον ΑΗΣ Καρδιάς, ο κ. Σταθάκης επισήμανε ότι η συζήτηση σχετικά με την παράταση των ωρών λειτουργίας στις 32.000 ώρες -έναντι 17.000 ωρών, όπως είχε αποφασίσει η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου γίνεται με συντεταγμένο τρόπο στη διαπραγμάτευση με την Κομισιόν και βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, μετά και από νέα στοιχεία που η ελληνική πλευρά προσκόμισε. Η Υπουργική Απόφαση του 2016 για τις 32.000 ώρες λειτουργίας της συγκεκριμένης μονάδας στην Κοζάνη, εξακολουθεί να είναι σε ισχύ, δεν έχει καταργηθεί».

Μετά και το δεύτερο αυτό δελτίο τύπου, το οποίο συμπληρώθηκε από τα σχόλια των κυβερνητικών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την καταστροφολογία ως προς τις ώρες του ΑΗΣ Καρδιάς, διαπιστώνει κανείς το πολιτικό παιχνίδι πάνω στις μονάδες. Ο Σπάρτακος γιατί εκδίδει ένα τέτοιο δελτίο τύπου; Για να έρθει αύριο το υπουργείο να μας πει ότι η κυβέρνηση Σαμαρά –Βενιζέλου είναι αυτή που είχε αποφασίσει για τις 17.000 ώρες λειτουργίας κι  εκείνοι αγωνίζονται για τις 32.000;Προσοχή όμως γίνονται διαπραγματεύσεις, δεν σημαίνει ότι κερδίσαμε και την παράταση. Αν τελικά η Κομισιόν δώσει ένα ακόμα χαστούκι τι θα γίνει με τις τηλεθερμάνσεις Πτολεμαΐδας και Αμυνταίου; Αυτό το ερώτημα παραμένει αναπάντητο, όπως και η απάντηση του Σπάρτακου….

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Ακόμη σε εξέλιξη η συζήτηση για τις ώρες λειτουργίας του ΑΗΣ Καρδιάς – Ανακοίνωση του ΥΠΕΝ μετά από συναντήσεις Σταθάκη για τη λειτουργία της μονάδας

Τέλος εποχής για ΑΗΣ Καρδιάς –Σε κίνδυνο η τηλεθέρμανση της Πτολεμαΐδας