Τεκμηριωμένο αίτημα που εδράζεται σε σε πραγματικά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί χαρακτήρισε το αίτημα για την αυτονομία του Βελβεντού ο Υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος βρέθηκε την Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου, στην Κοζάνη για τα εγκαίνια του νέου κτιρίου της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Όπως επισήμανε ο ίδιος, μέσα στις επόμενες ημέρες το Υπουργείο αναμένεται να ανακοινώσει το ποιες περιοχές θα προχωρήσουν σε διάσπαση, ενώ δεν απέκλεισε την πιθανότητα το Βελβεντό να είναι μία από αυτές.

“Θα πάρουμε κάποιες εξόφθαλμες αδικίες, κάποιες περιπτώσεις οι οποίες, πράγματι, πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα, δεν μπορούν να περιμένουν. Τι επόμενες ημέρες, λοιπόν, μετά από αυτή τη σοβαρή, συστηματική δουλειά που γίνεται στο Υπουργείο και μετά από συνεννόηση με τις τοπικές κοινωνίες και τις δημοτικές αρχές, θα ανακοινώσουμε τις τελικές αποφάσεις σε σχέση με τις περιοχές που θα προχωρήσουν στη διαδικασία της διάσπασης. Είχαμε μία πάρα πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση σήμερα το πρωί με τους κατοίκους του Βελβεντού, που κάνουν μία εξαιρετική δουλειά, και με το συνεταιριστικό κίνημα. Το αίτημά τους είναι πολύ τεκμηριωμένο, το αίτημά τους εδράζεται σε πραγματικά προβλήματα τα οποία έχουν δημιουργηθεί. Θα προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτά τα προβλήματα”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρίτσης.

Ε.Σ.