Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο αποφάσισε την Παρασκευή το πρωί εκ νέου την επιβολή της ποινής της ισόβια κάθειρξης (δις ισόβια) στον ειδικό φρουρό  της Καστοριάς που σκότωσε τον ταξιτζή Κοσμά Τζέλλο το 2017 χωρίς να αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας και της ληστείας. Επίσης επέβαλε 2,5 χρόνια φυλάκιση επιπλέον για παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία και οπλοκατοχή.

Παραμένει δηλαδή η πρωτόδικη απόφαση  στην  έφεση του ειδικού φρουρού .Ο Χαράλαμπος Σύψας, συνήγορος του ειδικού φρουρού θα υποβάλει αίτημα   αναίρεση της απόφασης . ” Η διαδικασία δεν ήταν καθόλου καλή. Είδα πρωτόγνωρες καταστάσεις που δεν τιμούν τη δικαιοσύνη .Το αίτημα  αναιρέσεως θα γίνει επειδή έγινε υπέρβαση εξουσίας. Δεν εκλήθη ο ιατροδικαστής .Υπάρχουν άλλες δυο ουσιαστικές  πράξεις που μπορούμε να  ζητήσουμε την αναίρεση της απόφασης  .Τα υπόλοιπα στον Άρειο Πάγο”.

“Ελπίζω η οικογένεια να βρει την ηρεμία της μετά από μια πολυτελέστατη διαδικασία που δεν θα έπρεπε να έχει κανείς παράπονα” ανέφερε ο Γιώργος Μυκονιάτης , δικηγόρος της οικογένειας του άτυχου ταξιτζή.

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Μάνα ειδικού φρουρού Καστοριάς: “Η νύφη μου είχε κρυφές σχέσεις με τον ταξιτζή-Πρώην σύζυγος κατηγορούμενου: Ήταν εθισμένος στο τζόγο”