Συνεχίστηκε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο την Τετάρτη για την εκδίκαση της έφεσης του ειδικού φρουρού της Καστοριάς που σκότωσε τον ταξιτζή Κοσμά Τζέλλο το 2017.Είχε καταδικαστεί σε δις ισόβια για δολοφονία,ληστεία,οπλοκατοχή και οπλοχρησία.

Η πρώην σύζυγός του κατέθεσε ότι ήταν εθισμένος με το τζόγο,τα ηλεκτρονικά παιχνίδια γενικά με χρήματα.Η ίδια θεωρεί ότι ήθελε χρήματα για αυτό και σκότωσε τον ειδικό φρουρό.Ήταν μάλιστα νευρικός προς τρίτους και το τελευταίο διάστημα έβλεπε εφιάλτες. Δήλωσε επίσης ότι κλάπηκαν χρήματα από το λογαριασμό της.

Δεν είναι δολοφόνος ο γιος μου δήλωσε η μάνα του κατηγορούμενου.Δεν ήθελε να σκοτώσει ανέφερε μη γνωρίζοντας το κίνητρό του.Τόνισε μάλιστα ότι ένας εκ των αστυνόμων μπροστά της τον απείλησε αν πιθανόν είναι μπλεγμένος στα ναρκωτικά. Της φάνηκε μάλιστα περίεργη η στάση της νύφης της. “Η νύφη μου είχε κρυφές σχέσεις με τον ταξιτζή και έκανε δύο εκτρώσεις”. Η μάνα του έδωσε έμφαση μάλιστα στο γεγονός ότι ήταν χτυπημένος ο γιος της και πρόσθεσε ότι δεν είχε οικονομικό πρόβλημα και ποτέ δεν τον είδε να τζογάρει.

Μάρτυρας κατέθεσε ότι μετά το περιστατικό ο κατηγορούμενος του ζήτησε 200 ευρώ δανεικά ζητώντας του να μην το πει στη γυναίκα του. Σαν κίνητρο έμαθε ότι ήταν ληστεία,οι φήμες για εξωσυζυγικές σχέσεις είναι αστείες κατά την γνώμη του.Ο ταξιτζής ήταν παράδειγμα οικογενειάρχη όπως είπε και ο κατηγορούμενος δεν έδειχνε να έχει οικονομικά προβλήματα.

Δεν ήταν χτυπημένος ο κατηγορούμενος κατέθεσε ο ταξιτζής που τον πήρε μετά το αδίκημα. Την ώρα που μπήκε στο ταξί ήταν ήρεμος αλλά όταν κάλεσε για ραδιοταξί ήταν λαχανιασμένος.

Ο κ.Σύψας συνήγορος του ειδικού φρουρού αμφισβήτησε την έκθεση αυτοψίας του ιατροδικαστή κ.Φούντου με το δικαστήριο να απορρίπτει το αίτημα του.

Ο πατέρας του κατηγορούμενου ανέφερε ότι το παιδί του έκανε επικίνδυνη δουλειά ,δυο φορές πυροβολήθηκε,βραβεύτηκε για τη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη,άλλη φορά βγήκε μπροστά σε αλβανούς κακοποιούς .Έκανε λόγο για τα όσα είπε αστυνομικός στο γιο του να αναφέρει ότι ήταν μπλεγμένος με ναρκωτικά. Σίγουρα δεν ήθελε να τον ληστέψει ούτε να τον σκοτώσει όπως είπε. Ούτε λεφτά έπαιξε ούτε τζόγαρε και τα 4.000 επιστράφηκαν στην γυναίκα του από την τράπεζα κατέθεσε. Πριν το συμβάν είχε προβλήματα,νευρικότητα .

Συνάδελφός του αστυνομικός από την Αθήνα ανέφερε ότι δεν είχε αντιληφθεί ότι είχε εμπλοκή με το τζόγο ούτε έπινε. Στην σύλληψη του Μαζιώτη σημείωσε ότι του έριξε μια βολή επειδή τον λυπήθηκε.Πολύ αργότερα διαπίστωσε ότι ήταν σε άσχημη κατάσταση . Του είχε πει ότι υπήρχε κάποια αντιζηλία με κάποιον ταρίφα. Ήθελε να στηρίξει απόλυτα την επιλογή του ,είχε ψηλά την γυναίκα του σημείωσε.

Ψυχίατρος ιδιώτης των φυλακών Γρεβενών ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος είχε καταθλιπτικές και αγχώδεις διαταραχές σύμφωνα με το ιστορικό που του έδωσε ,ήταν κλειστός χαρακτήρας. “Δεδομένου της ψυχοπαθολογίας του και του μετατραυματικού στρες μετά τη σύλληψη Μαζιώτη θα μπορούσαν να τον κάνουν να μην λειτουργεί με πραότητα. Δεν μου κολλάει η υπόθεση ληστείας,είναι λίγο απίθανο .Μένει μόνο ότι τράβηξε το όπλο λόγω αντιδραστικότητας”.

Ιωάννα Παπαδημητρίου