Δενδροφύτευση στην Κοινότητα Αλωνακίων πραγματοποίησαν η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος του Δήμου Κοζάνης και το Τμήμα Πρασίνου, σε συνεργασία με το Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό We4all, την Τρίτη 30 Μαΐου 2023.

Οι μικροί μαθητές του Νηπιαγωγείου Αλωνακίων μαζί με την νηπιαγωγό και τους γονείς τους, με την υποστήριξη εθελοντών, του προέδρου της Κοινότητας, Χάρη Ευσταθιάδη, καθώς και των γεωπόνων και δασολόγων του Τμήματος Πρασίνου του Δήμου Κοζάνης, πραγματοποίησαν τη δενδροφύτευση με ιδιαίτερο ζήλο.

Η περιοχή “Κούϊα ενισχύθηκε με 300 δέντρα, έπειτα από την προσφορά του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού We4all, ενώ χορηγός των νεαρών φυτών ήταν η εταιρεία ΜΕΓΑ. Επίσης, η εταιρεία προσέφερε άλλα 200 φυτά, τα οποία φυτεύτηκαν στις Κοινότητες Λευκόβρυσης, Αργίλου, Καλαμιάς και Εξοχής.

Επισημαίνεται, ότι η Κοινότητα Αλωνακίων ανέλαβε την πρωτοβουλία συντήρησης των φυτών κατά διάρκεια του καλοκαιριού, ώστε με το προγραμματισμένο πότισμα και τον καθαρισμό των φυτών να υπάρξει απόλυτο ποσοστό επιτυχίας φύτευσης και να δημιουργηθεί ένα όμορφο περιαστικό αλσύλλιο.

Στο πλαίσιο της βιώσιμης διαχείρισης του αστικού πρασίνου, το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου Κοζάνης με το εξειδικευμένο προσωπικό του επιλέγει δράσεις, σχεδιάζει, προγραμματίζει και οργανώνει εκδηλώσεις με συνειδητοποιημένους εθελοντές, ώστε να υπάρχει συνέχεια και ολοκλήρωση κάθε παρέμβασης.

Πρωταρχική μέριμνα της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος αποτελεί η ορθολογική ανάπτυξη του πρασίνου με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής.