Εύκολα ψωμάκια που μπορούμε να απολαύσουμε στο πρωινό μας με συνοδεία τυριών και αλλαντικών.

Υλικά που θα χρειαστούμε

– 1 φακελάκι ξερή μαγιά
– 2 κ.σ.ζάχαρη
– 1 φλ.τσ.χλιαρό γάλα
– ½ φλ.τσ.χλιαρό νερό
– ½ φλ.τσ.λιωμένο βούτυρο
– ½ κ.γλ.αλάτι
– 1 αυγό+1 αυγό για το άλειμμα
– 4-5 φλ.τσ.αλεύρι
– ½ φλ.τσ. ψιλοκομμένες ελιές καλαμών
– σουσάμι

Μέθοδος εκτέλεσης

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη, το χλιαρό γάλα και το νερό. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός να διαλυθεί η μαγιά και σκεπάζουμε το μπολ. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη για 10 λεπτά για να ενεργοποιηθεί η μαγιά.

Σε άλλο μπολ αδειάζουμε τα 4 φλ.αλεύρι και το αλάτι και κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο.

Ρίχνουμε το αυγό ,το λιωμένο βούτυρο και το μείγμα με τη μαγιά.

Ζυμώνουμε παίρνοντας λίγο-λίγο το αλεύρι από τριγύρω, ώσπου να γίνει μια ζύμη μαλακή και ελαστική που να μην κολλάει στα χέρια μας. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμη. Σκεπάζουμε το μπολ με μια πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για μία ώρα.

Όταν είναι έτοιμη η ζύμη παίρνουμε ένα ένα κομμάτι το ανοίγουμε στην παλάμη μας και βάζουμε στο κέντρο του μισό κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένες ελιές. Κλείνουμε κάθε κομμάτι δίνοντάς του το σχήμα στρογγυλής μπάλας.

Τοποθετούμε τα μπαλάκια σε στρογγυλή φόρμα του κέϊκ.

Αλείφουμε την επιφάνειά τους με αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε τα ψωμάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 ο C στον αέρα για 20-25 λεπτά.

Πηγή: The 3 Cooks