Κάτοικος Κρόκου κατέθεσε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Κοζάνης αγωγή κατά της ΔΕΥΑΚ με αίτημα να του καταβάλει αποζημίωση ύψους 67.000 ευρώ και συγκεκριμένα 42.000 ευρώ για υλικές ζημίες και 25.000 ευρώ για την ηθική του βλάβη.

Όπως ισχυρίζεται στις 11 Ιουνίου 2017 στον Κρόκο Κοζάνης η καταρρακτώδης βροχή προκάλεσε πλημμύρα διότι οι σχάρες απορροής δεν άντλησαν όλο το νερό και ότι αντίθετα με ό,τι θα έπρεπε οι σχάρες ανέβλυζαν νερό με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει η περιοχή και το ξυλουργείο του όπου βρίσκονταν ξυλεία και, εξοπλισμός αλλά και έτοιμα έπιπλα από παραγγελίες με συνέπεια την καταστροφή τους.

Σύμφωνα με την αρμόδια Υπηρεσία της ΔΕΥΑΚ, δεν υφίσταται αρμοδιότητα ούτε ευθύνη της ΔΕΥΑΚ στη συγκεκριμένη περίπτωση, συνεπώς ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΔΕΥΑΚ εισηγείται τη μη αποδοχή / αποτυχία της διαμεσολάβησης ενώπιον της αρμόδιας διαμεσολαβήτριας και την παροχή εντολής και πληρεξουσιότητας για συνέχιση της δίκης. Δηλαδή δεν δέχεται κανένα συμβιβασμό η ΔΕΥΑΚ αναμένοντας την εξέλιξη της δίκης.

Πέντε συνιδιοκτήτες δύο καταστημάτων επί της οδού Ειρήνης της Κοζάνης, κατέθεσαν επίσης στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Κοζάνης αγωγή κατά της ΔΕΥΑΚ με αίτημα να αναγνωρίσει το δικαστήριο ότι δεν οφείλουν αυτοί ληξιπρόθεσμα χρέη στη ΔΕΥΑΚ για δύο καταστήματα στην οδό Ειρήνης στην Κοζάνη διότι είναι συγκύριοι και ότι μόνος υπεύθυνος είναι ο μισθωτής. Πρόκειται για οφειλές ύδρευσης- αποχέτευσης και τηλεθέρμανσης. Η ΔΕΥΑΚ θα παραστεί με δικηγόρο της στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Κοζάνης για να αποκρούσει την αγωγή.

Ιωάννα Παπαδημητρίου