Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΟΝ  ΝΤΟΠΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Γενέθλια ενός χρόνου για το αγαπημένο ντόπιο γάλα μικρών και μεγάλων, το Γάλα Ημέρας Λευκάρων “Τριαντάφυλλος”.

Με αφορμή τα γενέθλια για τον ένα χρόνο από το ξεκίνημα του καινοτόμου εγχειρήματος, ο Τριαντάφυλλος Στότογλου, παραγωγός γάλακτος  από τα Λεύκαρα Κοζάνης, μίλησε στο ράδιολόγος και τον Λύσανδρο Ρήγα για το όραμά του , αλλά και τη στήριξη του κόσμου που παραμένει μέχρι και σήμερα συγκινητική.

Το γάλα που ξεκίνησε να μοιράζεται πόρτα – πόρτα στα νοικοκυριά της Κοζάνης και πλέον μπορεί κανείς να το βρει σε περισσότερα από 50 σημεία πώλησης, έχει αγαπηθεί από τον κόσμο, που το αγοράζει καθημερινά, βάζοντας στη διατροφή του γάλα ημέρας ντόπιο και ποιοτικό.

“Είχε πολύ μεγάλη ανταπόκριση το γάλα, κάτι που φάνηκε από το ξεκίνημά του . Ο κόσμος μας στήριξε και χάρη  στη στήριξη αυτή υπάρχουμε ένα χρόνο μετά και πουλάμε γάλα.
Συνεχίζουμε πόρτα – πόρτα, κάτι που δεν έχει σταματήσει. Διανέμουμε γάλα σε οικογένειες που δεν μπορούν να βγουν από το σπίτι, όπως ηλικιωμένες κυρίες, κάποιες κυρίες με πολλά παιδιά που δεν μπορούν να βγουν. Πλέον όμως σε 50 σημεία πώλησης και σε συνοικιακά σημεία μπορεί κανείς να βρει γάλα ημέρας”, σημείωσε ο ίδιος.

Είναι πολύ δύσκολα πλέον τα πράγματα για τον ντόπιο παραγωγό. Όπως απάντησε ο ίδιος, απαιτείται κρατική στήριξη , ώστε να γυρίσει ο κόσμος στα χωριά: ” Δεν υπάρχουν προγράμματα, όπως πριν από μια 20ετία, δεν υπάρχουν χρηματοδοτήσεις για έναν νέο άνθρωπο να ασχοληθεί με το επάγγελμα, όμως πιθανόν αυτό να αλλάξει. Είναι ανάγκη να βγουν προγράμματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και να στηριχθούν από το κράτος, ώστε ο κόσμος να γυρίσει στα χωριά, βάζοντας γίδια, πρόβατα ή γελάδια για να ζήσει”, σημείωσε.

Ποτέ δεν είναι αργά, όμως, ενώ όπως λέει ο ίδιος με νόημα, αν υπάρχει θέληση υπάρχει και προοπτική, αφού μπορεί κάποιος μέσα από το επάγγελμα να βγάλει τα προς το ζην, ώστε να ζήσει την οικογένειά του.

“Αισιοδοξούμε για το μέλλον και ευχαριστώ όλο τον κόσμο που με στηρίζει όλο αυτό το διάστημα. Δεν ήταν καθόλου εύκολο να βγεις στις αγορές και να πουλήσεις το δικό σου γάλα. Το εγχείρημα ήταν δύσκολο αλλά ο κόσμος στήριξε , με εμπιστεύθηκε και πήρε το γάλα, το πήγε στο σπίτι του και στο παιδί του, ένα καλό γάλα και τους άρεσε”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τριαντάφυλλος, τον οποίο πλέον όλη η Κοζάνη τον αποκαλεί με το μικρό του όνομα. Εντωμεταξύ, Κάθε μέρα οι πελάτες αυξάνονται καθημερινά, με ανοδική πορεία.

Για τη Δευτέρα, όποιος πελάτης αγοράσει γάλα ημέρας Λευκάρων “Τριαντάφυλλος” θα λάβει και δώρο ένα μαγνητάκι , ως ευχαριστώ για τη στήριξη και ως μια μικρή υπενθύμιση για να μην ξεχνάνε να αγοράζουν γάλα “Τριαντάφυλλος”.

Τέλος, ο ίδιος υποσχέθηκε ότι θα κρατήσει την ποιότητα γάλακτος που έχει καθιερώσει και για ό,τι θέλει ο κόσμος, θα είναι πάντα δίπλα του.

Β.Σ.