Η επίταξη ιδιωτών γιατρών για την ενίσχυση του ΕΣΥ και των νοσοκομείων Μαμάτσειου και Μποδοσάκειου είναι γεγονός . Η αστυνομία εξέδωσε τα χαρτιά επίταξης για εννιά γιατρούς στο Μαμάτσειο και έντεκα στο Μποδοσάκειο για χρονικό διάστημα ενός (1) μηνός .Βέβαια μπορεί να υπάρχει και παράταση . Στο Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης επιτάχθηκαν 8 παθολόγοι και ένας πνευμονολόγος.

«Ο καθένας από ιατρούς, , θα απασχοληθεί στο νοσοκομείο δεκαπέντε (15) ημέρες, κατά τις οποίες υποχρεούται να τηρεί το ωράριο, το καθηκοντολόγιο, καθώς και να συμμετέχει στο σύστημα εφημεριών του νοσοκομείου και της κλινικής στην οποία εντάσσεται από τον Διοικητή του νοσοκομείου» αναφέρει το ΦΕΚ .

Θυμίζουμε ότι στο ΦΕΚ της επίταξης του Νοεμβρίου γινόταν επίταξη γιατρών συμβεβλημένων με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας που στην περιοχή μας δεν υπήρχαν . Με το νέο ΦΕΚ επιτάσσονται και μη συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί με έδρα εντός των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας που αποτελούν και την πλειονότητα.

Οι 20 προσλήψεις στα δυο νοσοκομεία της Π.Ε. Κοζάνης θα γίνουν με το βαθμό του επιμελητή Β. Η οικειοθελής προχώρηση στο ΕΣΥ έδινε 2.000 ευρώ και 250 ευρώ ανά εφημερία , δηλαδή τουλάχιστον 3.000 ευρώ ,ενώ στην προκειμένη περίπτωση κατόπιν επίταξης οι γιατροί δεν θα παίρνουν πάνω από 1.500 ευρώ και χωρίς να έχουν τη δυνατότητα λειτουργίας του ιατρείου τους .

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Επιτάσσονται ιδιώτες γιατροί στη Δυτική Μακεδονία;

Δεν υπάρχει κανένας συμβεβλημένος παθολόγος και πνευμονολόγος ιδιώτης γιατρός στην Κοζάνη-Η επίταξη σε αναμονή