Δημοσιεύτηκε ένα ακόμα ΦΕΚ επίταξης γιατρών και στη Δυτική Μακεδονία με το πρώτο της 18ης Νοεμβρίου να μην αποδίδει καρπούς, αφού επιτάσσονταν μόνο ιατροί συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ. Στο νέο που δημοσιεύτηκε Παρασκευή 7 Ιανουαρίου μπορούν να επιταχθούν και ιδιώτες μη συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ στο αναγκαίο μέτρο και για χρονικό διάστημα ενός (1) μηνός στις ειδικότητες Πνευμονολογίας, Παθολογίας, Αναισθησιολογίας και Γενικής Ιατρικής.

«Προχωράμε σε επιτάξεις» δήλωσε η Μίνα Γκάγκα την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου . «Αυτό που πιέζεται πάρα πολύ είναι τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών των νοσοκομείων» πρόσθεσε με το Μαμάτσειο να λειτουργεί 365 μέρες το χρόνο σε 24ωρη βάση και να δέχεται μεγάλη πίεση ειδικά μέσα στην πανδημία. Και το Γενικό Νοσοκομείο της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας έχουν μεγάλη ανάγκη σε ιατρικό προσωπικό, αλλά επίταξη δεν έγινε παρά τα όσα αναφέρονται ούτε το Νοέμβριο.

Αναμένουμε να δούμε αν και αυτό το ΦΕΚ εκδόθηκε για να ισχύσει. Πάντως υπάρχουν παθολόγοι και πνευμονολόγοι που μπορούν να ενισχύσουν το ΕΣΥ , μένει να δούμε αν θα επιταχθούν .

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Δεν υπάρχει κανένας συμβεβλημένος παθολόγος και πνευμονολόγος ιδιώτης γιατρός στην Κοζάνη-Η επίταξη σε αναμονή