Στις 8 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας με τη μέθοδο της απλής αναλογικής. Αν δεν υπάρχει απόλυτη πλειοψηφία οι δύο πρώτοι σε ψήφους θα αναμετρηθούν στις 9 Νοεμβρίου στην επαναληπτική διαδικασία. Σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση ψηφίζουν πέρα από τους 99 καθηγητές του ιδρύματος και οι 87 διοικητικοί, 11 Ε.ΔΙ.Π. και 20 Ε.Τ.Ε.Π., 217 δηλαδή στο σύνολο.
Οι υποψήφιοι για την θέση του πρύτανη είναι οι παρακάτω τρεις: Στέργιος Γκανάτσιος, πρώην πρόεδρος του ΤΕΙ και πρόεδρος του τμήματος Μηχανολόγων-Μηχανικών, ο Σεραφείμ Σαββίδης , πρόεδρος του τμήματος Μαιευτικής και η Παρασκευή Μητλιάγκα, πρόεδρος του τμήματος Γεωπονίας. Ο Νίκος Ασημόπουλος, νυν πρόεδρος του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας δεν μπορεί εκ του νόμου να εκτίσει νέα θητεία και έως την Πέμπτη δεν είχε υποβάλει αίτηση για την θέση του αναπληρωτή πρύτανη.
Οι υποψηφιότητες μπορούν να δηλωθούν έως και τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με τον νέο νόμο οι θέσεις για Αναπληρωτή Πρύτανη είναι τέσσερις και όχι τρεις, όπως ίσχυε. Για αναπληρωτές πρύτανη ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει οι παρακάτω έξι καθηγητές: Στέργιος Μαρόπουλος, πρόεδρος του τμήματος Μηχανολόγων-Μηχανικών και Βιομηχανικού Σχεδιασμού , Νίκος Σαριαννίδης, πρόεδρος του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοποικονομικών, Κώστας Παρίσης, καθηγητής Ηλεκτρολόγων –Μηχανολόγων, Γιάννης Παπαδόπουλος Αναπλ. Καθηγητής Λαχανοκομία- Ανθοκομία, Γιάννης Ταουσανίδης Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών και Βιομηχανικού Σχεδιασμού και Γεωργία Χαριτούδη, αντιπρόεδρος οικονομικών υποθέσεων του ιδρύματος.
Ι.Π.