ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλό πατάτες
200 γρ. Τυρί Cheedar ωρίμανσης
100 γρ. καπνιστή πανσέτα λεπτοκομμένη
2 κουτ. κρέμα γάλακτος
Φρέσκο θυμάρι
Αλάτι,πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τις πατάτες για να γινουν τραγανές.
Θα χρειαστούμε καλής ποιότητας πατάτα για να έχουμε καλή γεύση, προτειμάμε πατάτες περιοχής μας Πολυμύλου λόγο κατάλληλου κλίματος και περιοχής καλλιέργειας. Επίσης εξαιρετική είναι και η πατάτα Νευροκοπίου αλλα και η Κύπρου.
Αρχικά πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες μας με ένα καθαρό σφουγγάρι.
Τις σκουπίζουμε και τις κόβουμε σε κομμάτια (ανάλογα με τις προτιμήσεις μας).
Τις τοποθετούμε μέσα σε ένα μπόλ με κρύο νερό και ανακατεύουμε ελαφρά, θα δούμε πως σιγά σιγα το νερό θα αρχίζει να παίρνει ένα ελαφρά λευκό χρώμα δείγμα που σημαίνει πως η πατάτα βγάζει λίγο απο το άμυλο της.
Τις αφαιρούμε απο το νερό και τις αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να αποβάλλουν το νερό τους. Καλό θα ήταν αν είναι δυνατό να τις σκουπίσουμε με μία πετσέτα, δε θέλουμε να έχουν γενικά υγρασία.
Τις τηγανίζουμε αρχικά σε λάδι με θερμοκρασία περίπου 120-130 βαθμούς. Μόλις μαλακώσουν λίγο μετα απο 2 περίπου λεπτά της αφαιρούμε και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.
Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία του λαδιού μας στους 170-180 βαθμούς και της επαναφέρουμε μέχρι να γίνουν τραγανές.
Αφαιρούμε και τις αφήνουμε σε ένα ταψάκι ή μπόλ με αποροφητικό χαρτί αλατίζουμε.
Για τη Sauce
Σε ένα μεγάλο τηγάνι χωρίς λάδι σωτάρουμε την πανσέτα μας
Μόλις είναι έτοιμη αφαιρούμε απο το τηγάνι και την τοποθετούμε σε αποροφητικό χαρτί.
Σκουπίζουμε το τηγάνι μας και σε μέτρια φωτιά τοποθετούμε μέσα την κρέμα, το cheedar και το θυμάρι, λίγο αλάτι και πιπέρι.
Μόλις πήξει η σάλτσα μας ρίχνουμε μέσα και το ψημένο καπνιστό και ανακατεύουμε
Σερβίρουμε κατευθείαν πάνω στις πατάτες.