Με ένα αεροσκάφος της Qatar Airways., Airbus A320- 232 έφτασε την Πέμπτη η σορός του Ammar Ibrahim Al-Obaidi στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Βαγδάτης «Όλοι οι συνεργάτες του πύργου ελέγχου αεροσκάφους στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Βαγδάτης εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια σε όλους τους συναδέλφους πιλότους και τους σπουδαστές της αεροπορίας για τον θάνατο του πιλότου, φοιτητή της Ιρακινής Αεροπορικής Αεροπορίας που στέλνει στην Ελληνική Ακαδημία».

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η κηδεία του στην έδρα της ιρακινής αεροπορικής εταιρείας , στη Βαγδάτη. Την άφιξη της σορού του πιλότου Ammar Ibrahim στα πάτρια εδάφη ανακοίνωσε το τμήμα Μεταφορών της Iraqi Airlines General Company. Το σώμα του θανόντος παρέλαβε ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας, Καπετάν Καφάχ Χασά, . Ο ασκούμενος πιλότος Ammar Ibrahim φέρεται να απεβίωσε στην Ελλάδα την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια της προπονητικής πτήσης του στο πρόγραμμα προπονήσεων της Ελληνικής Ακαδημίας .Η εξειδικευμένη ομάδα αεροπορικών εταιρειών συνεχίζει να παρακολουθεί τις έρευνες στις ελληνικές αρχές για λεπτομέρειες του περιστατικού.

Στην κηδεία παρευρέθηκαν οι συνάδελφοί του από την Egnatia Aviation, ενώ μπάντα συνόδεψε το νεκρό μέχρι την τελευταία του στέγη .

Υ.Σ.: Η μετάφραση δεν είναι απόλυτη